ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Παπανδρέου: Σκάνδαλο η ρύθμιση για τη συμμετοχή πολιτικών σε offshore

g-papandreoy-skandalo-i-rythmisi-gia-ti-symmetochi-politikon-se-offshore-2135983

Για σκάνδαλο και ρύθμιση που πλήττει το κύρος της δημόσιας ζωής κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου με αφορμή τη νομοθετική ρύθμιση που επιτρέπει σε πολιτικά πρόσωπα να συμμετέχουν σε εξωχώριες εταιρείες. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε αυτήν:

«Με το νόμο 3849/2010 της κυβέρνησης Παπανδρέου απαγορεύτηκε για πρώτη φορά η συμμετοχή πολιτικών προσώπων καθ’ οιονδήποτε τρόπο, είτε άμεσα είτε με παρένθετα πρόσωπα, σε εξωχώριες (offshore) εταιρείες.

Τώρα, με το άρθρο 178 του νόμου για τον "δημοσιονομικό κόφτη", που δεν δημοσιεύθηκε ακόμη στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, η κυβέρνηση τροποποιεί τη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης Παπανδρέου και επιτρέπει πλέον σε πολιτικά πρόσωπα να συμμετέχουν σε εξωχώριες εταιρείες, όπως και σε άλλες εταιρείες, που έχουν έδρα οποιοδήποτε κράτος συνεργάσιμο φορολογικά.

Με άλλα λόγια, αν ένας φορολογικός παράδεισος χαρακτηρισθεί "συνεργάσιμο φορολογικά κράτος", με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, οποιοσδήποτε Έλληνας πολιτικός θα μπορούσε να βρεθεί στη χώρα αυτή με offshore εταιρεία!

Πρόκειται για σκάνδαλο, για ρύθμιση που πλήττει το κύρος της δημόσιας ζωής!

Ποιους θέλουν να καλύψουν;

Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών ζητά την άμεση νομοθετική κατάργηση της συγκεκριμένης τροποποίησης»