Μουζάλας: Η ιστορία της Ειδομένης δεν πρόκειται να επαναληφθεί

Μουζάλας: Η ιστορία της Ειδομένης δεν πρόκειται να επαναληφθεί

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Ειδομένη επισκέφτηκε το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, προκειμένου να επιθεωρήσει τον καταυλισμό μετά την επιχείρηση εκκένωσης από τους πρόσφυγες.

Όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ειδομένης, Ξανθούλα Σουπλή, ο υπουργός ευχαρίστησε τους κατοίκους για την υπομονή που έδειξαν όλο αυτό το διάστημα που οι πρόσφυγες έμειναν στην περιοχή τους.

Ο κ. Μουζάλας τους διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί η ιστορία της Ειδομένης και πως σύντομα θα εκκενωθούν και οι υπόλοιποι άτυποι καταυλισμοί στη γύρω περιοχή, καθώς δημιουργούνται συνεχώς θέσεις στα κέντρα φιλοξενίας.

Η κ. Σουπλή, ευχαρίστησε τον υπουργό που έκανε πράξη την εκκένωση και ζήτησε να αποζημιωθούν οι κάτοικοι της Ειδομένης, τα χωράφια των οποίων χρησιμοποιήθηκαν όλο το περασμένο διάστημα από τους πρόσφυγες ως χώροι φιλοξενίας.

«Θεωρούμε ότι η ιστορία της Ειδομένης, έτσι όπως τη γνωρίσαμε το τελευταίο δίμηνο έχει τελειώσει», τόνισε από την πλευρά του σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωπος Τύπου του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, Γιώργος Κυρίτσης, διαβεβαιώνοντας ότι η εκκένωση και των άλλων άτυπων δομών στην ευρύτερη περιοχή θα γίνει στο ίδιο ειρηνικό πρότυπο.

«Όπως έγινε και με τον Πειραιά, όταν κάποιοι ακραίοι κραύγαζαν ‘‘μπείτε με τα ΜΑΤ, ανοίξτε κεφάλια, πετάξτε τους όλους έξω’’, εμείς επιλέξαμε την ήπια προσέγγιση, τη δημιουργία κατάλληλων χώρων φιλοξενίας πρώτα και μετά τη μεταφορά των ανθρώπων. Αυτό

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή