ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Θεοδωράκης: Να κοπούν σπατάλες αντί να προστίθενται νέοι φόροι

st-theodorakis-na-kopoyn-spatales-anti-na-prostithentai-neoi-foroi-2136033

«Οι πολιτικοί δεν μπορεί να έχουν ούτε offshore ούτε λεφτά στο εξωτερικό και όσοι έχουν πρέπει να υποχρεωθούν να φέρουν τα λεφτά πίσω. Δεν μπορεί να λέει κάποιος ότι "θέλω να σώσω την Ελλάδα αλλά τα δικά μου λεφτά θα είναι ασφαλή κάπου στο εξωτερικό"».

Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας το πρωί στο MEGA, προτείνοντας παράλληλα σε όλα τα κόμματα να συμφωνήσουν στη νομοθέτηση όλων των παραπάνω.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε ότι η επιβολή νέων φόρων δεν θα αποδώσει και χρειάζεται μια διαφορετική ανάγνωση του μνημονίου καθώς πρέπει να κοπούν σπατάλες και όχι να προστίθενται νέοι φόροι.

Σχετικά με τα όσα ανέφερε σε πρόσφατο άρθρο του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης για τις επιβαρύνσεις σε όσους ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, ο κ. Θοεδωράκης δήλωσε: «υπάρχει υποκρισία από τους "φευγοευρωπαίους" που θέλουν να απολαμβάνουν τα καλά της εξουσίας, να κάνουν ό,τι τους λέει ο Σόιμπλε και να λένε στους αδύναμους ότι "εσένα σκεφτόμαστε και στο τέλος της ημέρας, σε εσένα θα τα δώσουμε"».

Ερωτηθείς για το ρόλο που μπορεί να έχει ο Κώστας Σημίτης στον χώρο της Κντροσροστεράς υποστήριξε ότι είναι από τα ελάχιστα εθνικά κεφάλαια της χώρας. «Τον ακούμε, τον υπολογίζουμε αλλά δεν πρέπει να τον εμπλέκουμε σε μικροκομματικά παιχνίδια» ανέφερε χαρακτηριστικά.