Οι προκλήσεις σε οικονομία και κοινωνία στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα – Αγραμούντ

Οι προκλήσεις σε οικονομία και κοινωνία στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα – Αγραμούντ

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τη σημασία των αξιών και των αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά την αντιμετώπιση των σημερινών προκλήσεων στα πεδία της οικονομίας, την κοινωνίας και της ασφάλειας, συζήτησαν ο Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Πέδρο Αγραμούντ, στη συνάντηση που είχαν νωρίτερα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Αγραμούντ υπογράμμισε την έντονη και θετική δραστηριότητα των Ελλήνων βουλευτών στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση και την άριστη συνεργασία που έχει μαζί τους. Επίσης, εξήρε τη στάση του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης στη διαχείριση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι η προσφυγική κρίση έδειξε ότι η αλληλεγγύη στην Ευρώπη από ιδρυτική αρχή έχει μετατραπεί σε πολιτικό ζητούμενο. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη εφαρμογή της συμφωνίας για τις προσφυγικές ροές ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία, διότι, όπως είχε εξαρχής δηλώσει η ελληνική κυβέρνηση, ακόμα και μια συμφωνία με προβλήματα είναι προτιμότερη από τη μη συμφωνία.

Τέλος, συζητήθηκε η παρουσία του πρωθυπουργού στην επικείμενη σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, στις 22 Ιουνίου στο Στρασβούργο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή