ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eυχαριστίες Πούτιν σε Παυλόπουλο, Τσίπρα

eycharisties-poytin-se-paylopoylo-tsipra-2136069

Στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε χθες ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αποτυπώθηκε η ικανοποίηση της ρωσικής πλευράς από το κλίμα που επικράτησε κατά την επίσκεψη του κ. Πούτιν στην Αθήνα και στο Αγιον Ορος στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Ο Ρώσος πρόεδρος ευχαρίστησε την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία για την υποδοχή και τη φιλοξενία που του επιφυλάχθηκαν στη χώρα μας. Από την Προεδρία της Δημοκρατίας έγινε γνωστό ότι οι δύο πρόεδροι, κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεφωνικής συνομιλίας τους, «προέβησαν σε απολογισμό της επίσκεψης και επιβεβαίωσαν την ανάγκη συνέχισης των επαφών τους, με στόχο την περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών».

Από την πλευρά της Αθήνας, η αποτίμηση της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου είναι ιδιαίτερα θετική, καθώς, όπως επισημαίνεται, επιβεβαιώθηκε η ιδιαίτερα καλή σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες και, παράλληλα, εκφράσθηκε αμοιβαία βούληση για ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας σε μια στιγμή κατά την οποία η χώρα μας επιδιώκει να γυρίσει σελίδα, αφήνοντας πίσω της τη βαθιά κρίση.