Αγκραμούντ: Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας εγείρει θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Αγκραμούντ: Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας εγείρει θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την παρατήρηση πως η πρόσφατη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, για το προσφυγικό-μεταναστευτικό «εγείρει πολλά θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων», και με την επισήμανση ότι είναι υπό έρευνα και εξέταση οι εν Ελλάδι συνθήκες διαβίωσης και η πρόσβαση των προσφύγων-μεταναστών στην διεθνή προστασία, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Πέδρο Αγκραμούντ βρέθηκε το απόγευμα στο ελληνικό Κοινοβούλιο και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ν. Βούτση, παρουσία και της αντιπροέδρου της Συνέλευσης και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας Αννέτα Καβαδία.

«Η Ευρώπη εν συνόλω θα πρέπει να αντιληφθεί το μέγεθος των σοβαρών ευθυνών που υπάρχουν στην διεθνή κοινότητα για παράταση του καθεστώτος γενικευμένης αποσταθεροποίησης στη Μ. Ανατολή και τη βόρεια Αφρική, να συμβιβαστεί με προοπτική φιλοξενίας και ένταξης προσφυγικών ροών» επισήμανε μεταξύ άλλων από την πλευρά του ο κ. Βούτσης.

Στόχος είναι «η ενεργότερη εμπλοκή του Συμβουλίου της Ευρώπης στο φαινόμενο του προσφυγικού. Χρειάζεται ολοκληρωμένη και αποτελεσματική πολιτική για ανθρωπισμό, αλληλεγγύη και προστασία των δικαιωμάτων του Ανθρώπου», σημείωσε η κυρία Καββαδία και μεταξύ άλλων πρόσθεσε: «Η προσφυγική κρίση φαίνεται πως λειτουργεί σαν καταλύτης για ανάδειξη φαινομένων όπως ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, ο φασισμός, που νομίζαμε ότι είχαμε θάψει προ πολλού και για τα καλά. Η συμφωνία με την Τουρκία: εγείρει δικαιολογημένους προβληματισμούς για τη συμβατότητά της ως προς το ευρωπαϊκό δίκαιο». Παράλληλα υποστήριξε ότι «η Ελλάδα έχει καταφέρει πολλά, παρά τις δυσκολίες και τις δικαιολογημένες ανεπάρκειες και το πρωτοφανές του φαινομένου, και εν μέσω μιας μεγάλης οικονομικής κρίσης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή