Ο συγκεντρωσιάρχης του Αντρέα, Γ. Παναγιωτακόπουλος, «έφυγε»

Ο συγκεντρωσιάρχης του Αντρέα, Γ. Παναγιωτακόπουλος, «έφυγε»

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ηλικία 63 ετών, έπειτα από διετή μάχη με χρόνια ασθένεια, απεβίωσε χθες ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, εκ των ιδρυτικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, γνωστός στους παλαιότερους ως ο «συγκεντρωσιάρχης» του Ανδρέα Παπανδρέου. Από το 1981 μέχρι το 1996 ήταν επικεφαλής της Επιτροπής Κινητοποιήσεων του ΠΑΣΟΚ, από το 1984 έως και το 2005 ήταν μέλος της Κ.Ε. του κόμματος και για ικανό χρονικό διάστημα στέλεχος του Εκτελεστικού Γραφείου. Το 2013 εξελέγη στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο τον Ιούνιο του ιδίου έτους, αποχώρησε από το κόμμα μαζί με την Αριστερή Πρωτοβουλία (την εσωκομματική τάση που είχε δημιουργήσει), καθώς θεωρούσε ότι το ΠΑΣΟΚ ακολουθούσε λανθασμένη πορεία.

Η κ. Φώφη Γεννηματά δήλωσε χθες τα εξής: «Χάσαμε έναν σύντροφο που υπηρέτησε το ΠΑΣΟΚ με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Ο Γιώργος ταυτίστηκε με το ΠΑΣΟΚ. Με ήθος, με ανιδιοτέλεια και με ευλαβική προσήλωση στην ιδρυτική μας διακήρυξη και στον ιδρυτή μας, που τον έκανε να ξεχωρίζει σε όλη του τη διαδρομή. Πιστός στο Κίνημα, δεν ζήτησε και δεν διεκδίκησε τίποτε άλλο, εκτός από την ισχυρή του παρουσία και επίδραση στη φυσιογνωμία και στην ταυτότητα του Κινήματος. Εφυγε σήμερα και ένα κομμάτι της ψυχής μας». Τη λύπη του για την απώλεια του Γ. Παναγιωτακόπουλου εξέφρασε και ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης, μιλώντας για «το ιστορικό πολιτικό στέλεχος που αγωνίστηκε με συνέπεια για τη δημοκρατία και την κοινωνική πρόοδο, για τον άνθρωπο που διακρίθηκε για την ακεραιότητα και την αφοσίωσή του σε ιδέες και αρχές». Ως «φίλος και σύντροφος στους αγώνες για τον σοσιαλισμό και τη δημοκρατία» περιγράφεται ο εκλιπών στη συλλυπητήρια ανακοίνωση του ΚΙΔΗΣΟ του Γ. Παπανδρέου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή