Σταϊκούρας: Η οικονομία, επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παλινδρομεί «βυθιζόμενη»

Σταϊκούρας: Η οικονομία, επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παλινδρομεί «βυθιζόμενη»

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αποδόμηση της κυβερνητικής επιχειρηματολογίας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας επιχειρεί ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Ν.Δ. κ. Χρ. Σταϊκούρας, σημειώνοντας ότι «επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η χώρα επέστρεψε στην ύφεση, οι καταθέσεις συρρικνώνονται και το οικονομικό κλίμα κατέρρευσε».

Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Σταϊκούρας υπογραμμίζει ότι «η Ελληνική οικονομία επί 15 μήνες, όπως όλοι οι ποσοτικοί δείκτες καταδεικνύουν, παλινδρομεί ‘’βυθιζόμενη’’ και, προς τούτο, επικαλείται τα στοιχεία των τελευταίων ημερών, σύμφωνα με τα οποία, η οικονομία επέστρεψε στην ύφεση και εξακολουθεί να κινείται σε αρνητικό έδαφος, για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, οι επιδόσεις στις εξαγωγές και στις εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών είναι απογοητευτικές, το οικονομικό κλίμα επιδεινώθηκε, οι τραπεζικές καταθέσεις εξακολουθούν να μειώνονται και η η πιστωτική συρρίκνωση συνεχίζεται.

Όπως επισημαίνει, το  Α.Ε.Π. ανήλθε μόλις στα 45,8 δις ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2016, η χειρότερη επίδοση από την έναρξη της οικονομικής κρίσης. Ουσιαστικά, το ΑΕΠ επέστρεψε σε επίπεδο τρίτου τριμήνου του 1999, ο δείκτης οικονομικού κλίματος συνεχίζει να μειώνεται και η απόσταση από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο διευρύνεται και οι τραπεζικές καταθέσεις, αν και οριακά, εξακολουθούν να μειώνονται λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης και υπερφορολόγησης νοικοκυριών και επιχειρήσεων. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή