Ατακτη υποχώρηση Μαξίμου διαπιστώνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Ατακτη υποχώρηση Μαξίμου διαπιστώνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης, που επιχειρείται να καλυφθεί από το Μέγαρο Μαξίμου με επικοινωνιακό μανδύα ώστε να ελαχιστοποιήσει την πολιτική ζημιά την οποία υφίσταται, γίνεται αντιληπτή από τα κόμματα της αντιπολίτευσης η κίνηση της κυβέρνησης να αποσύρει τη διάταξη για τις offshore πολιτικών προσώπων και, μάλιστα, να δρομολογήσει επί τούτου και κοινοβουλευτική συζήτηση. «Εντρομη η κυβέρνηση από την καθολική αντίδραση και αποδοκιμασία, αποσύρει άρον άρον τη σκανδαλώδη και ύποπτη διάταξη για τη συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε offshore εταιρείες» αναφέρουν χαρακτηριστικά από το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ και τονίζουν πως η συνέχεια θα δοθεί στη Βουλή.

Σε άλλο μήκος κύματος, το ΚΚΕ περιγράφει τη συζήτηση περί offshore και φορολογικών παραδείσων ως σύμφυτη «με το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα και τον ευρωμονόδρομο». Κατά τα λοιπά από τον Περισσό τονίζουν ότι η συζήτηση για τις offshore εταιρείες και το δικαίωμα ή μη των πολιτικών να τις διατηρούν, διεξάγεται προκειμένου να αποσπασθεί το ενδιαφέρον των πολιτών από τα μέτρα τα οποία επιβάλλονται. Μιλώντας, συγκεκριμένα, για «τη φοροκαταιγίδα, τους πλειστηριασμούς και το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής που υπηρετούν η κυβέρνηση και όλα τ’ άλλα κόμματα, προς όφελος των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων».

Η κυβέρνηση «έκανε την ανάγκη φιλοτιμία», γι’ αυτό και προχωράει σε αλλαγή της διάταξης για τις offshore, τονίζουν από το Ποτάμι. Από το κόμμα του κ. Στ. Θεοδωράκη επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να επαναπαυθεί στην κατάργηση των offshore εταιρειών, αλλά να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα. Και συγκεκριμένα να απαγορεύσει στα πολιτικά πρόσωπα να διαθέτουν καταθέσεις στο εξωτερικό. «Δεν μπορούν οι υπουργοί να έχουν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό και τις ιδέες τους στην Ελλάδα. Καλούμε ξανά τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες να προχωρήσουν τουλάχιστον σε μια αυτοδέσμευση. Δεν μπορούν οι βουλευτές και οι πολιτικοί κάθε βαθμίδας να έχουν τις κύριες καταθέσεις τους “προστατευμένες” έξω από τη χώρα», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του Ποταμιού. Και επισημαίνεται ότι οι πολιτικοί θα πρέπει να λειτουργήσουν ως παράδειγμα και να αλλάξουν, κατά το τρόπο με τον οποίο το ζητούν και από τους υπόλοιπους Ελληνες πολίτες. «Θέλουν να εμφανιστούν από κατηγορούμενοι, κατήγοροι» τονίζουν στη σχετική ανακοίνωση από την Ενωση Κεντρώων και επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να αντεπιτεθεί μετά την «γκάφα» που έκανε μέσω της διάταξης που αφορά τις offshore εταιρείες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή