Κλιμάκωση επιθέσεων ΣΥΡΙΖΑ στο «Παραιτηθείτε»

Κλιμάκωση επιθέσεων ΣΥΡΙΖΑ στο «Παραιτηθείτε»

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μάχη χαρακωμάτων με φόντο την αποψινή αντικυβερνητική διαδήλωση στο Σύνταγμα δίνει η κυβέρνηση, με αποκορύφωμα τις δηλώσεις της Ολγας Γεροβασίλη ότι το αίτημα «Παραιτηθείτε» «κινείται εχθρικά προς τη χώρα». Τη σκυτάλη πήρε το Μαξίμου. Μέσω διαρροών κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι προκαλεί κοινωνική ένταση, «ανακαλύπτοντας» κλίμα αντιδημοκρατικής εκτροπής λίγο πριν από την κινητοποίηση των «απίθανων παραιτηθείτε» – όπως αποκαλεί τους συμμετέχοντες στην αποψινή κινητοποίηση.

Κυβερνητικοί κύκλοι δεν απαντούσαν στις επικρίσεις της Ν.Δ. για τις επίμαχες παρεμβάσεις κυβερνητικών στελεχών κατά της κινητοποίησης. Εξάλλου, το σχετικό ρεπερτόριο στοχοποίησης των συμμετεχόντων στην αποψινή συγκέντρωση διανθίστηκε χθες με νέες δηλώσεις.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος απεφάνθη ότι το αίτημα «Παραιτηθείτε» στη σημερινή συγκυρία «δεν απαντά στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και κινείται εχθρικά προς τη χώρα», ενώ ο Γ. Κυρίτσης ξαναχτύπησε, σχολιάζοντας με ειρωνικό τρόπο το «Παραιτηθείτε» (στον Real fm) και καλώντας τους διαδηλωτές «να πάνε και να το ευχαριστηθούν και να πάρουν μαζί τους καπελάκι και νεράκι επειδή έχει ζέστη». Ο Π. Σκουρλέτης υποστήριξε ότι το κίνημα έχει το σπέρμα «μιας αντιδημοκρατικής και ακροδεξιάς λογικής». Τους αναγνώρισε, πάντως, το δικαίωμα να διαδηλώνουν. Οπως το έθεσε, «να πάνε οι άνθρωποι και να καταμετρηθούν και θα έλεγα ότι καθώς δείχνουν τη λογική τους απομονώνονται και αποξενώνονται από τον κόσμο». Πάντως, το ένα μετά το άλλο στελέχη της Ν.Δ. παίρνουν αποστάσεις από την κινητοποίηση. Στο ίδιο μήκος κύματος με την Ντόρα Μπακογιάννη που δήλωσε ότι θα ήθελε να μετάσχει, αλλά δεν θα το κάνει για να μην ισχυριστεί η κυβέρνηση ότι η Ν.Δ. κρύβεται από πίσω, κινήθηκε χθες και ο Λευτ. Αυγενάκης. Ο γραμματέας της Ν.Δ. δήλωσε (στον ΒΗΜΑ fm) ότι στο Σύνταγμα θα πάνε οι άνθρωποι που εξαπατήθηκαν από τους κ. Τσίπρα και Καμμένο και ότι θα ήθελε να εμφανιστεί, αλλά δεν θα το κάνει λόγω ιδιότητας.

Την ίδια ώρα κυβερνητικές πηγές έκαναν λόγο για επικίνδυνο σχέδιο και προσπάθεια της Ν.Δ. για φυγή προς τα εμπρός μέσω της κοινωνικής έντασης, επειδή η αξιολόγηση έκλεισε. «Οσο κι αν μάτωσε η Ν.Δ. για το αντίθετο, η κυβέρνηση δεν αντιμετώπισε κατάσταση πολιτικής κρίσης και το αίτημα για εκλογές εκφυλίστηκε σε πολιτικό ανέκδοτο», ανέφεραν. Η Ν.Δ. κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι απαντά μέσω διαρροών από τα υπόγεια του Μαξίμου και ότι παραμένει απομακρυσμένη από τα προβλήματα των πολιτών που η ίδια δημιούργησε με τα ψέματα και την ανικανότητά της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή