Σκληρή κριτική από Γεννηματά και Θεοδωράκη για το «φιάσκο»

Σκληρή κριτική από Γεννηματά και Θεοδωράκη για το «φιάσκο»

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με άλλο ένα κυβερνητικό φιάσκο παρομοίασαν χθες τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και το Ποτάμι την τροπή που έλαβε η υπόθεση της Cosco και τη δημόσια καταγγελία του κινεζικού κολοσσού ότι ο υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας μετέβαλε μονομερώς και απροειδοποίητα πολλά σημεία της αρχικής συμφωνίας, η οποία είχε υπογραφεί παρουσία του πρωθυπουργού. Μάλιστα, ο Σταύρος Θεοδωράκης επέλεξε να παρέμβει και στη συζήτηση στη Βουλή, αξιώνοντας ευθέως από τον Αλέξη Τσίπρα να πει ποιος έχει την ευθύνη που με όσα συμβαίνουν η χώρα χάνει και τα τελευταία ψήγματα εμπιστοσύνης στους ξένους επενδυτές. Παράλληλα, αναρωτήθηκε ρητορικά «πόσα χρήματα έχει χάσει η Ελλάδα από την αναίτια κωλυσιεργία του ΣΥΡΙΖΑ, όταν με στοιχεία της ΕΤΕ οι κινεζικές επενδύσεις στον Πειραιά μπορούν να αποφέρουν στην οικονομία μέχρι 5,1 δισ. ευρώ τον χρόνο».

Και η Φώφη Γεννηματά, κληθείσα (Real) να εξηγήσει την άποψή της για τον εκλογικό νόμο, διέκοψε την ερώτηση με τη φράση «δεν θα τους κάνω τη χάρη να πάω αλλού τη συζήτηση» και προέβη και εκείνη σε σκληρότατη κριτική στην κυβέρνηση για «το φιάσκο», όπως το χαρακτήρισε, της Cosco.

Οι δε βουλευτές της αντιπολίτευσης επιτέθηκαν στην κυβέρνηση με ακόμη πιο οξείς χαρακτηρισμούς. «Θοδωρή, τα ‘μαθες τα νέα; Σήμερα υπογράφεις την εκχώρηση του λιμανιού. Από το λιμάνι της αγωνίας στην αγωνία και λαχτάρα για την εξουσία», είπε ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος, απευθυνόμενος στον κ. Δρίτσα, ενώ ο Γ. Αμυράς αναρωτήθηκε στο περιστύλιο αν «ο κ. Τσίπρας πάει για τουρισμό στην Κίνα» και «γιατί ο υπουργός Ναυτιλίας παραμένει στην καρέκλα του, αν όχι από έρωτα την εξουσία».

Ολα τούτα ήταν αναμενόμενο να επισκιάσουν και τη διένεξη που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού για τον εκλογικό νόμο. Η κ. Γεννηματά επιφυλάχθηκε να αποσαφηνίσει τη θέση της «όταν θα καταθέσει την πρόταση νόμου η κυβέρνηση, γιατί όλα αυτά που έχω ακούσει όλο αυτό το διάστημα δείχνουν ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση», ενώ η Σεβαστουπόλεως απέφυγε χθες να ξαναπροκαλέσει το ΠΑΣΟΚ για την επιλογή του να στηρίξει την απλή αναλογική και, μέσω μιας δήλωσης του Γρ. Ψαριανού, επετέθη στον Ν. Βούτση για τις δηλώσεις που εκείνος έκανε (ΣΚΑΪ) στηρίζοντας την κυβερνητική πρόταση. «Πρέπει να αποφασίσει: ή είναι πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων ή είναι πρόεδρος των βουλευτών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, διατεθειμένος να συμμαχήσει ακόμη και με τον διάολο προκειμένου να μείνει το κόμμα του στην εξουσία. Τελικά ο “εθνικοσοσιαλισμός” έχει πολλά ποδάρια», σχολίασε ο βουλευτής του Ποταμιού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή