Ποτάμι: «Θεσμικό έγκλημα» η κυβερνητική πρόταση για τον εκλογικό νόμο

Ποτάμι: «Θεσμικό έγκλημα» η κυβερνητική πρόταση για τον εκλογικό νόμο

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η κυβερνητική πρόταση, όπως κατατέθηκε στη διαβούλευση, συνιστά θεσμικό έγκλημα και η πλήρης κατάργηση του μπόνους θα οδηγήσει τον τόπο σε ακυβερνησία και πολιτική παραλυσία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι, με αφορμή την πρόταση της κυβέρνησης για τον εκλογικό νόμο.

«Η άτολμη συντηρητική κυβέρνηση κλείνει για άλλη μια φορά το δρόμο προς τις κάλπες στους 400.000 Έλληνες που εγκατέλειψαν τη χώρα στα χρόνια της κρίσης αλλά κι όλους τους ομογενείς μας που ζουν στα πέρατα του κόσμου αλλά πονάνε την πατρίδα τους. Είναι ντροπή να αρνούμαστε το δικαίωμα αυτών των ανθρώπων στην ψήφο», προσθέτει ακόμη και καταλήγει:

«Το Ποτάμι έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση που προβλέπει ένα αναλογικό λογικό μπόνους στο πρώτο κόμμα (1 έδρα για κάθε 2% που λαμβάνει). Καλούμε όλη τη δημοκρατική αντιπολίτευση να μη συναινέσει στον τυχοδιωκτισμό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Η χώρα χρειάζεται κυβερνήσεις που να βασίζονται σε ειλικρινείς συνεργασίες και όχι ευκαιριακές συμπράξεις για τον διαμερισμό της εξουσίας. Και αυτό είναι το πολιτικό μήνυμα που πρέπει να σταλεί στους 17άρηδες που θέλουμε να συμμετάσχουν στις εκλογές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή