ΝΔ: «Η κυβέρνηση με απύθμενο θράσος “κουνάει” το δάχτυλο στην ελληνική κοινωνία»

ΝΔ: «Η κυβέρνηση με απύθμενο θράσος “κουνάει” το δάχτυλο στην ελληνική κοινωνία»

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΝΔ δίνοντας απάντηση σε διαρροές κυβερνητικών κύκλων αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα οι χαμηλοσυνταξιούχοι «συνάντησαν το σκληρό και ανάλγητο πρόσωπο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Η ΝΔ κάνει λόγο για πολιτική απάτη που παίχτηκε σε βάρος των χαμηλοσυνταξιούχων και μιλά για βαρύ τίμημα άδικου λογαριασμού που "φορτώθηκε" στις πλάτες τους.

Τώρα, συνεχίζει η Συγγρού, βλέπουν άλλο ένα σαρωτικό κύμα μειώσεων, να "χτυπά" αδιάκριτα τις συντάξεις τους, μετά το περσινό κύμα των περικοπών, 2% στις κύριες και 6% στις επικουρικές συντάξεις.

«Τώρα, η κατάργηση του ΕΚΑΣ γίνεται πράξη από εκείνους που υπόσχονταν το αντίθετο. Και αυτό σε πλήρη αντίθεση με το email Χαρδούβελη όπου υπογραμμίζονταν: πως "πρόθεση είναι να εξορθολογιστεί και να αναδιαταχθεί το ΕΚΑΣ ώστε να υποστηρίξει αληθινά τους χαμηλοσυνταξιούχους και όχι η κατάργησή του", συμπληρώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σημειώνει επιπλέον ότι οι περικοπές επεκτείνονται και στα μερίσματα κατά 35%, αλλά και στις επικουρικές συντάξεις, που θα ακολουθήσουν – σε δύο μήνες από τώρα – με απώλεια από 20% έως 30%.

«Δυστυχώς, πρόκειται για μαρτύριο δίχως τέλος, καθώς προετοιμάζεται μεθοδικά ανάλογη εφαρμογή της μείωσης των κύριων συντάξεων για όλους τους νέους συνταξιούχους από 10% έως 30%, μέσου του "κόφτη" και της προσωπικής διαφοράς. Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση με απύθμενο θράσος "κουνάει" το δάχτυλο στην ελληνική κοινωνία», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή