ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: «Η κυβέρνηση με απύθμενο θράσος “κουνάει” το δάχτυλο στην ελληνική κοινωνία»

nd-i-kyvernisi-me-apythmeno-thrasos-koynaei-to-dachtylo-stin-elliniki-koinonia-2141209

Η ΝΔ δίνοντας απάντηση σε διαρροές κυβερνητικών κύκλων αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα οι χαμηλοσυνταξιούχοι «συνάντησαν το σκληρό και ανάλγητο πρόσωπο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Η ΝΔ κάνει λόγο για πολιτική απάτη που παίχτηκε σε βάρος των χαμηλοσυνταξιούχων και μιλά για βαρύ τίμημα άδικου λογαριασμού που "φορτώθηκε" στις πλάτες τους.

Τώρα, συνεχίζει η Συγγρού, βλέπουν άλλο ένα σαρωτικό κύμα μειώσεων, να "χτυπά" αδιάκριτα τις συντάξεις τους, μετά το περσινό κύμα των περικοπών, 2% στις κύριες και 6% στις επικουρικές συντάξεις.

«Τώρα, η κατάργηση του ΕΚΑΣ γίνεται πράξη από εκείνους που υπόσχονταν το αντίθετο. Και αυτό σε πλήρη αντίθεση με το email Χαρδούβελη όπου υπογραμμίζονταν: πως "πρόθεση είναι να εξορθολογιστεί και να αναδιαταχθεί το ΕΚΑΣ ώστε να υποστηρίξει αληθινά τους χαμηλοσυνταξιούχους και όχι η κατάργησή του", συμπληρώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σημειώνει επιπλέον ότι οι περικοπές επεκτείνονται και στα μερίσματα κατά 35%, αλλά και στις επικουρικές συντάξεις, που θα ακολουθήσουν – σε δύο μήνες από τώρα – με απώλεια από 20% έως 30%.

«Δυστυχώς, πρόκειται για μαρτύριο δίχως τέλος, καθώς προετοιμάζεται μεθοδικά ανάλογη εφαρμογή της μείωσης των κύριων συντάξεων για όλους τους νέους συνταξιούχους από 10% έως 30%, μέσου του "κόφτη" και της προσωπικής διαφοράς. Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση με απύθμενο θράσος "κουνάει" το δάχτυλο στην ελληνική κοινωνία», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.