Τσίπρας για το δημοψήφισμα: «Κορυφαία πράξη αντίστασης στο ευρωιερατείο της λιτότητας»!

Τσίπρας για το δημοψήφισμα: «Κορυφαία πράξη αντίστασης στο ευρωιερατείο της λιτότητας»!

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με σειρά αναρτήσεών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας αναφέρεται στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του 2015, χαρακτηρίζοντας το «όχι» των πολιτών ως «κορυφαία πράξη αντίστασης στο ευρωιερατείο της λιτότητας αλλά και στο κατεστημένο που σχεδίαζε το πνιγμό της χώρας προκειμένου να επιστρέψει».

Οι αναφορές του Πρωθυπουργού μοιάζουν βγαλμένες από το κλίμα εκείνης της εποχής αλλά βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με όσα ακολούθησαν και, φυσικά, με την περιοριστική πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει έκτοτε η δικομματική κυβέρνηση της οποίας ηγείται.

Μάλιστα, ο Πρωθυπουργός  συνδέει το δημοψήφισμα του Ιουλίου, που έφερε τη χώρα στον προθάλαμο της εξόδου από την Ευρωζώνη και σύμφωνα με πολλούς οικονομικούς παράγοντες εντός και εκτός Ελλάδας στοίχισε πολλά δισεκατομμύρια στην ελληνική οικονομία, με την τρέχουσα επικαιρότητα. Συγκεκριμένα σημειώνει πως «ένα χρόνο μετά, συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι. Παλεύουμε να ξαναστήσουμε την Ελλάδα στα πόδια της με τις λιγότερες δυνατές πληγές και ανοίγουμε το δρόμο σε μεγάλες θεσμικές τομές για “την Ελλάδα του 2021”, δίκαιη ανάπτυξη, δημοκρατία, δικαιοσύνη, προκοπή».

ΣΥΡΙΖΑ: Το ΟΧΙ έχει μείνει στην Ιστορία ως η μεγάλη ανατροπή

Αντιστοίχως πανηγυρικών τόνων υπήρξε, νωρίτερα, και η ανακοίνωση που εξέδωσε το κυβερνόν κόμμα. Σε αυτήν υπογραμμίζεται ότι «το όχι έχει μείνει στην Ιστορία ως η μεγάλη ανατροπή», φράση που προκάλεσε σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα ότι υποσυνείδητα αναγνωρίζεται η μετατροπή του «όχι» σε «ναι».

«Ο ελληνικός λαός όρθωσε το ανάστημά του και, με την ξεκάθαρη απάντηση στο δημοψήφισμα, είπε ΟΧΙ στα τελεσίγραφα και τους εκβιασμούς, ΟΧΙ στις πολιτικές λιτότητας. Είπε ΌΧΙ στην προπαγάνδα των ΜΜΕ και στην εκστρατεία τρομοκρατίας που εξαπολύθηκε από όλο το εγχώριο και διεθνές σύστημα. Με το ΟΧΙ του ο λαός μας έστειλε ένα σαφές μήνυμα σε όλη την Ευρώπη. Ήταν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που πυροδότησε και πυροδοτεί προοδευτικές εξελίξεις και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Με το ΟΧΙ ο ελληνικός λαός βροντοφώναξε ότι η εμμονική προσήλωση στους αριθμούς, την ώρα που οι λαοί υποφέρουν, συνιστά κίνδυνο για την Ευρώπη. Μια προειδοποίηση που, δυστυχώς, επιβεβαιώνεται σήμερα με το brexit, αλλά και την άνοδο των εθνικισμών» σημειώνει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει:

«Το ΟΧΙ έχει μείνει στην Ιστορία ως η μεγάλη ανατροπή. Με τις εκλογές του Σεπτεμβρίου που ακολούθησαν άνοιξε ο δρόμος για μια διαφορετική πολιτική, με αναπτυξιακή προοπτική και κοινωνικό πρόσημο, δέσμευση για την αναδιάρθρωση του χρέους, χωρίς αγγλικό δίκαιο, χωρίς τα δυσθεώρητα πλεονάσματα στα οποία είχαν δεσμευτεί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Έχουμε μπροστά μας και άλλες μεγάλες μάχες και αγώνες, που μόνο με αποφασιστικότητα μπορούμε να δώσουμε και θα νικήσουμε».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή