Καραβίας: «Δάνεια με αμιγώς τραπεζικά κριτήρια»

Καραβίας: «Δάνεια με αμιγώς τραπεζικά κριτήρια»

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση η τράπεζά μας να έχει κάνει δανειοδότηση παραβιάζοντας τις νομοθετικές απαιτήσεις», διαβεβαίωσε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας την εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τη νομιμότητα της δανειοδότησης πολιτικών κομμάτων και ΜΜΕ. «Τα δάνεια στα κόμματα και στα ΜΜΕ δόθηκαν με αμιγώς τραπεζικά κριτήρια», πρόσθεσε, παραδεχόμενος κάτι που ήταν γνωστό. Οτι μέρος των δανείων που συνήφθησαν τα τελευταία χρόνια –όπως αυτά του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.– δεν εξυπηρετούνται κανονικά σήμερα, με συνέπεια η Eurobank είτε να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους οφειλέτες, είτε και να τα έχει καταγγείλει.

Αυτό ήταν το ρεζουμέ και της χθεσινής διαδικασίας της εξεταστικής, που έχει περάσει στην εξέταση μαρτύρων. Είχε προηγηθεί την προηγούμενη εβδομάδα ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ κ. Λεωνίδας Φραγκιάδακης. Εν ολίγοις, ο κ. Καραβίας, όπως και διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ, προσπάθησε να πείσει τους κυβερνητικούς βουλευτές, που τον βομβάρδιζαν με ερωτήματα, ότι η νομιμότητα χορήγησης των δανείων αφορά τον χρόνο στον οποίο δίνονται, ότι την περίοδο εκείνη που δόθηκαν ήταν απολύτως εγγυημένα και πως, ούτως ή άλλως, έχουν ελεγχθεί και εγκριθεί από την ΤτΕ.

Σε ό,τι αφορά εν γένει την πολιτική που ακολούθησε η Eurobank, o κ. Καραβίας επισήμανε ότι αποδεικνύεται και σήμερα συντηρητική, και αυτό επιβεβαιώνεται από το ότι από τα 85 εκατ. ευρώ που έχει χορηγήσει σε κόμματα και ΜΜΕ, μη εξυπηρετούμενα είναι τα 16,5 εκατ., καθώς τα «υπόλοιπα» είναι απολύτως ενήμερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή