Γ. Χουλιαράκης: Ποιος είναι ο κ. Γκάλμπρεϊθ;

Γ. Χουλιαράκης: Ποιος είναι ο κ. Γκάλμπρεϊθ;

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εξαιρετικά επιθετικούς χαρακτηρισμούς και το ερώτημα «Ποιος είναι ο κ. Γκάλμπρεϊθ;», ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης χθες από τη Βουλή εξέφρασε ουσιαστικά την εντονότατη ενόχληση της κυβέρνησης για τα όσα ο εν λόγω καθηγητής και σύμβουλος του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη αποκαλύπτει στο βιβλίο του περί το παρασκήνιο των κρισιμότατων στιγμών για την ελληνική οικονομία, κατά την πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Ο κ. Γκάλμπρεϊθ δεν είχε απολύτως καμία θεσμική θέση και δεν βρέθηκα ποτέ, παρότι ήμουν επικεφαλής της τεχνικής διαπραγμάτευσης, ούτε σε μία σύσκεψη με τον Γκάλμπρεϊθ παρόντα. Ποιος είναι ο κ. Γκάλμπρεϊθ;» αναρωτήθηκε ο κ. Χουλιαράκης, για να συνεχίσει: «Αυτά που λέει είναι απίστευτες φαιδρότητες και ανεκδιήγητοι δονκιχωτισμοί από έναν άνθρωπο που δεν είχε απολύτως καμία θεσμική θέση».

Της τοποθέτησης αυτής του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών είχαν προηγηθεί οι επισημάνσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας: «Ο κ. Χουλιαράκης ήταν και τότε υπουργός. Ηταν παρών στην προγραμματισμένη και μεθοδευμένη υπονόμευση της Δημοκρατίας, του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, μέσα από το ονομαζόμενο “PLAN Β”, το οποίο γράφει ο Γκάλμπρεϊθ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ι. Βρούτσης και πρόσθεσε: «Δεν είναι τυχαίο ότι και ο κ. Τσίπρας δύο μέρες πριν το Δημοψήφισμα επισκέφθηκε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, συναντώντας τον κ. Καμμένο, όπου ακούσαμε το περιβόητο, το απαράδεκτο, το μοναδικό, που η πολιτική ευαισθησία, η δημοκρατική ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ κατάπιε αμάσητο, ότι ο Στρατός είναι έτοιμος να εφαρμόσει εσωτερική ισορροπία, να εφαρμόσει ειρηνικές διαδικασίες στο εσωτερικό της χώρας».

Λοβέρδος: Εξεταστική

Τα όσα αποκαλύπτει ο Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ στο βιβλίο του τα είχατε αποκρύψει από τον ελληνικό λαό, τόνισε από την πλευρά του ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος (Δημοκρατική Συμπαράταξη) απευθυνόμενος στη δικομματική πλειοψηφία, για να συνεχίσει: «Ξέρετε ότι για έναν υπουργό κατά το άρθρο 152 του Ποινικού Κώδικα αυτά είναι παράβαση πληρεξουσιότητας, δηλαδή κακούργημα; Αυτά να τα συζητήσει μια εξεταστική επιτροπή της Βουλής», είπε ο κ. Λοβέρδος.

Τα προαναφερόμενα ειπώθηκαν στο περιθώριο συζήτησης νομοσχεδίου για την κύρωση Απόφασης του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με αφορμή την ψήφιση του οποίου ορισμένοι υπουργοί βρήκαν ευκαιρία να «περάσουν» και άλλες άσχετες και εκπρόθεσμες τροπολογίες.

Μεταξύ αυτών και ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο οποίος σε παρέμβασή του εκτός των άλλων έδειξε να ανοίγει ζήτημα ενός νέου δημοψηφίσματος: «Εναν χρόνο μετά το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, το “ΟΧ”» παραμένει, με την έννοια ότι ο λαός θα καλείται να λέει τη γνώμη του όποτε είναι αναγκαίο, θα καλείται να είναι η τελευταία καταφυγή της Δημοκρατίας», σημείωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή