Σκληρή αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ – Ντόρας Μπακογιάννη για τις τηλεοπτικές άδειες

Σκληρή αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ – Ντόρας Μπακογιάννη για τις τηλεοπτικές άδειες

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σκληρή κριτική της βουλευτού της Ν.Δ. κ. Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία και χαρακτήρισε ως φασιστοειδούς αντίληψης τη στάση της κυβέρνησης σχετικά με την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, προκάλεσε πόλεμο ανακοινώσεων.

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε με οξύτητα κατηγορώντας την κ. Μπακογιάννη για χυδαιότητες και υπεράσπιση των συμφερόντων της διαπλοκής ενώ στρέφει τα βέλη του συνολικά προς την αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνοντας ότι «είναι αποφασισμένη να κάνει τα πάντα για τη διατήρηση του καθεστώτος της ασυδοσίας και αδιαφάνειας». «Η βουλευτής της ΝΔ, μάλιστα, παραδέχτηκε στη συνέντευξή της, ότι το κόμμα της δεν έκανε τίποτα για αυτό, προσθέτοντας ότι η ίδια "λυπάται"» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Καλές οι μετάνοιες, αλλά το ερώτημα παραμένει. Γιατί η

ΝΔ δεν έβαλε τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο; Τι ήταν αυτό που την εμπόδισε; Θα μας εξηγήσουν κάποια στιγμή οι εκπρόσωποι της ΝΔ που καθημερινά ξιφουλκούν ενάντια στην επιβολή της νομιμότητας στον χώρο των ΜΜΕ;».

Απαντώντας σε σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Μπακογιάννη επανήλθε στην άποψη για φασιστοειδή αντίληψη και αυταρχικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ: «Η αλήθεια πονάει. Ο πλουραλισμός και η ελευθεροτυπία οφείλουν να είναι αυτονόητες έννοιες σε μια ευνομούμενη δημοκρατία. Η προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να περιορίσει τον πλουραλισμό, να παραβλέψει τις συνταγματικά κατοχυρωμένες ανεξάρτητες Αρχές, ώστε να επιλέξει τελικά όσους τους είναι "δεοντολογικά" αρεστοί, όπως ισχυρίστηκε ο κ. Σπίρτζης, δεν θα περάσει. Ευτυχώς η Ελλάδα, παρά τις προσπάθειες ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή