Στήριξη από Αθήνα ζητεί ο Λίβανος

Στήριξη από Αθήνα ζητεί ο Λίβανος

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το προσφυγικό και η τρομοκρατία αποτέλεσαν χθες τα βασικά θέματα συζήτησης ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Αμυνας του Λιβάνου Σαμίρ Μοκμπέλ, ο οποίος ζητεί από την Ελλάδα εξοπλιστική βοήθεια. Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε τη σημασία του ρόλου που διαδραματίζει ο Λίβανος στην προσπάθεια αντιμετώπισης αυτών των δύο ζητημάτων. «Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ο Λίβανος έχει επωμισθεί ένα πολύ μεγάλο βάρος σε ό,τι αφορά το προσφυγικό ζήτημα, αφού στη χώρα σας έχετε τεράστιο αριθμό προσφύγων», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος. Αναφερόμενος στο ζήτημα της τρομοκρατίας, επισήμανε ότι θα πρέπει να διασφαλισθούν η ανεξαρτησία και η εδαφική ακεραιότητα του Λιβάνου.

Ο κ. Μοκμπέλ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην τρομοκρατία και επανέλαβε όσα είπε και στον Ελληνα ομόλογό του κ. Π. Καμμένο περί ενίσχυσης των ενόπλων δυνάμεων του Λιβάνου με εξοπλισμό. «Δεν ζητώ οικονομική βοήθεια, δεν ζητώ τίποτε άλλο, αλλά θα ήθελα να μπορέσουμε να ενισχύσουμε τα στρατεύματά μας με ειδικό εξοπλισμό. Και η βοήθεια την οποία ζητούμε για τον εξοπλισμό των στρατευμάτων μας είναι βοήθεια την οποία χρειαζόμαστε τώρα. Οχι σε έναν χρόνο, όχι σε δύο χρόνια. Γιατί σε ένα-δύο χρόνια δεν θα ξέρουμε πώς θα έχουν εξελιχθεί τα πράγματα», κατέληξε ο κ. Μοκμπέλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή