Επιμένει ο Ν. Παππάς για τις τηλεοπτικές άδειες – «Παράθυρο» από Μαξίμου για περισσότερες

Επιμένει ο Ν. Παππάς για τις τηλεοπτικές άδειες – «Παράθυρο» από Μαξίμου για περισσότερες

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πεπεισμένος για την ορθότητα των επιλογών του στο πεδίο των τηλεοπτικών αδειών και ικανοποιημένος από τις εξελίξεις, εμφανίστηκε σήμερα το πρωί στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς, με αφορμή ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Α. Λοβέρδου.

Ο ερωτών βουλευτής επικαλούμενος την πρόσφατη πολυσέλιδη επιστολή του αρμοδίου επιτρόπου της ΕΕ προς την ελληνική κυβέρνηση, υποστήριξε πως πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη πράξη μιας διαδικασίας η οποία στον ορίζοντά της έχει προσφυγή στο ευρωπαϊκό δικαστήριο κατά της χώρας μας, σημειώνοντας πως γίνεται λόγος για «αυθαίρετο» περιορισμό των αδειών και για παραβίαση της ανεξαρτησίας των αρμοδίων για το θέμα Αρχών. Υπό αυτό το πρίσμα έθεσε και την ερώτηση εάν ο κ. Παππάς στη βάση και των παρατηρήσεων που καταγράφονται στην εν λόγω επιστολή προτίθεται να προβεί σε αλλαγή της νομοθεσίας.

«Αν περιμένετε από εμάς να αλλάξουμε πολιτική και να επιστρέψουμε στο προηγούμενο καθεστώς, όταν λειτουργούσαν τηλεοπτικοί σταθμοί χωρίς άδεια, δεν θα το κάνουμε», απάντησε ο υπουργός Επικρατείας, και πρόσθεσε ότι έχουν ήδη δρομολογηθεί νομοθετικές πρωτοβουλίες και σχετικές ενέργειες τόσο για την διαφήμιση, όσο και για τα διαδικτυακά Μέσα.

Η σύντομης διάρκειας συζήτηση των δύο ανδρών στην Ολομέλεια χαρακτηρίστηκε και από την ανταλλαγή σκληρών χαρακτηρισμών, με τον κ. Λοβέρδο να επαναλαμβάνει την έκφραση «ο υπουργός επικρατείας λειτουργεί σαν υπουργός προπαγάνδας», και τον κ. Παππά να λέει ουσιαστικά πως με τη στάση του ο ερωτών βουλευτής κάπου δίνει «εξετάσεις».

«Παράθυρο» και για περισσότερες τηλεοπτικές άδειες

Στο μεταξύ ανώτατες κυβερνητικές πηγές, σε ερώτηση δημοσιογράφων κατά την επιστροφή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από την Κίνα, για τις τηλεοπτικές άδειες, άφησαν ανοιχτό ένα «παράθυρο» και για τη χορήγηση περισσότερων αδειών, υποστηρίζοντας ότι η λύση των τεσσάρων αδειών έχει προκύψει από τη διαφημιστική πίτα.

«Αν στο μέλλον αυξηθεί η διαφημιστική πίτα θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε» διευκρίνιζαν οι ίδιες πηγές, εκτιμώντας ότι ο διαγωνισμός για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες θα φέρει περισσότερα χρήματα στα δημόσια ταμεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή