«Δημοκρατική Ευθύνη» η κίνηση Χ. Θεοχάρη

«Δημοκρατική Ευθύνη» η κίνηση Χ. Θεοχάρη

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δημοκρατική Ευθύνη». Το όνομα αυτό έδωσε, τελικά, ο κ. Χάρης Θεοχάρης στο κόμμα του που κυοφορείτο τους τελευταίους μήνες και, όπως ανακοίνωσε χθες, την προσπάθειά του στηρίζει και ο πρώην υπουργός Αλ. Παπαδόπουλος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, ο ανεξάρτητος βουλευτής απέφυγε να το ονομάσει «κόμμα», μιλώντας για «πολιτική κίνηση». Ωστόσο, από τα συμφραζόμενά του ήταν προφανές ότι επιθυμεί να δοκιμάσει τις τύχες της «Δημοκρατικής Ευθύνης» στις επόμενες εκλογές, κάτι που μάλλον θα προαναγγείλει τη Δευτέρα σε συνέντευξη Τύπου στην οποία θα παρουσιάσει επισήμως την πολιτική του πρωτοβουλία. Ως προς τους λόγους, δε, που τον εξώθησαν στην ίδρυση της «Δημοκρατικής Ευθύνης», ο κ. Θεοχάρης είπε χθες ότι επιθυμεί να δημιουργήσει μια πολιτική κίνηση «από απλούς πολίτες που επιθυμούν να βάλουν οριστικό τέλος στη συνεχιζόμενη κατάρρευση της χώρας», καθώς ο ίδιος δεν πιστεύει ότι υπάρχει περίπτωση τα υφιστάμενα κόμματα να κατορθώσουν να απαλλαγούν από τους κομματικούς τους στρατούς και τα συμφέροντα που αυτοί συνεπάγονται.

Ως προς την πολιτική ουσία, τέλος, είναι προφανές ότι ο κ. Θεοχάρης εκτιμά ότι το εγχείρημα της συνένωσης του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού θα αποτύχει παταγωδώς, επομένως η δική του κίνηση θα μπορεί να μετεξελιχθεί σε νέο παίκτη στον χώρο του κέντρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή