Σύγκρουση στη Βουλή για τις άδειες

Σύγκρουση στη Βουλή για τις άδειες

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συγκρουσιακό κλίμα συνεχίστηκε και χθες στη Βουλή η συζήτηση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Αφορμή αποτέλεσε ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρ. Λοβέρδου στην οποία προσήλθε να απαντήσει ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς, με αφορμή την πρόσφατη επιστολή του αρμόδιου επιτρόπου προς την ελληνική κυβέρνηση, με παρατηρήσεις επί του σχεδιασμού για την αδειοδότηση τηλεοπτικών καναλιών.

Ο ερωτών βουλευτής επικαλούμενος την πολυσέλιδη επιστολή του αρμοδίου επιτρόπου της Ε.Ε. υποστήριξε πως πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη πράξη μιας διαδικασίας η οποία στον ορίζοντά της έχει προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της χώρας μας, σημειώνοντας πως στην επιστολή αυτή γίνεται λόγος για «αυθαίρετο» περιορισμό των αδειών και για παραβίαση της ανεξαρτησίας των αρμοδίων για το θέμα Αρχών. Υπό αυτό το πρίσμα, έθεσε και την ερώτηση εάν ο κ. Παππάς στη βάση και των παρατηρήσεων που καταγράφονται στην εν λόγω επιστολή προτίθεται να προβεί σε αλλαγή της νομοθεσίας.

«Αν περιμένετε από εμάς να αλλάξουμε πολιτική και να επιστρέψουμε στο προηγούμενο καθεστώς, όταν λειτουργούσαν τηλεοπτικοί σταθμοί χωρίς άδεια, δεν θα το κάνουμε», απάντησε ο υπουργός Επικρατείας, και πρόσθεσε ότι έχουν ήδη δρομολογηθεί νομοθετικές πρωτοβουλίες και σχετικές ενέργειες τόσο για τη διαφήμιση, όσο και για τα διαδικτυακά Μέσα. Ο υπουργός Επικρατείας επέκρινε, τέλος, τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την κριτική που ασκεί, υποστήριξε πως εκτίθεται, και σημείωσε πως με τη στάση του κάπου δίνει «εξετάσεις».

Την ίδια στιγμή, πάντως, ανώτατη κυβερνητική πηγή άφηνε ανοιχτό ένα «παράθυρο» αύξησης του αριθμού των αδειών που θα χορηγηθούν, υποστηρίζοντας ότι η απόφαση για τέσσερις στηρίχθηκε στο εύρος της λεγόμενης διαφημιστικής πίτας. «Αν στο μέλλον αυξηθεί η διαφημιστική πίτα θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε», πρόσθεσε η ίδια ανώτατη κυβερνητική πηγή, συμπληρώνοντας ότι ο διαγωνισμός για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες θα φέρει περισσότερα χρήματα στα δημόσια ταμεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή