ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση για όριο εισόδου στη Βουλή μόλις 1% από Νικολόπουλο

protasi-gia-orio-eisodoy-sti-voyli-molis-1-apo-nikolopoylo-2142129

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωσή του ότι θα στηρίξει τον εκλογικό νόμο που προτείνει η κυβέρνηση, ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαϊας κ. Νίκος Νικολόπουλος πρότεινε στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα τη μείωση του ορίου εισόδου των κομμάτων στη Βουλή από το 3% στο 1%.

Ο κ. Νικολόπουλος είχε μακρά συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον εκλογικό νόμο, μετά το πέρας της οποίας άφησε να εννοηθεί ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν απορρίπτει την σκέψη για όριο εισόδου στο 1%.

Σύμφωνα με την πρόταση Νικολόπουλου και προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο εισόδου στη Βουλή κομμάτων με τοπικά ή θρησκευτικά χαρακτηριστικά (πχ οι μουσουλμάνοι της Θράκης), προκειμένου ένα κόμμα να εισέλθει στη Βουλή θα πρέπει να διασφαλίζει το 1% όχι μόνον στην Επικράτεια αλλά σωρευτικά σε τουλάχιστον πέντε από τις επτά αποκεντρωμένες περιφερειακές διοικήσεις (Αττική, Μακεδονία – Θράκη, Ήπειρος – Δυτ. Μακεδονία, Θεσσαλία – Στ. Ελλάδα, Πελοπόννησος – Δυτ. Ελλάδα – Ιόνιο, Αιγαίο, Κρήτη).

Παράλληλα, ο κ. Νικολόπουλος σημείωσε ότι μπορεί να υπάρξει πρόβλεψη για περιορισμό των στοχευμένων μεταδημοτεύσεων από την ψήφιση του νόμου και μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών.