Μητσοτάκης: Ελλάδα και Ισραήλ πυλώνες σταθερότητας και Δημοκρατίας

Μητσοτάκης: Ελλάδα και Ισραήλ πυλώνες σταθερότητας και Δημοκρατίας

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Ελλάδα και το Ισραήλ είναι πυλώνες σταθερότητας και Δημοκρατίας σε μια εξαιρετικά ευαίσθητη και δύσκολη περιοχή» επισήμανε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, έπειτα από τη συνάντησή του με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ακόμη ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών σε ζητήματα οικονομικής συνεργασίας.

«Η εμβάθυνση της στρατηγικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και η συνεργασία με την Κύπρο, στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.«Με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, τον κ. Νετανιάχου, είχαμε την ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε το βάθος της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ. Είναι μια συνεργασία αμοιβαία ωφέλιμη και για τις δύο χώρες. Μια συνεργασία η οποία εκτείνεται σε πολλούς τομείς. Δεν περιορίζεται μόνο σε ζητήματα άμυνας και ασφάλειας, αλλά και σε ζητήματα ενεργειακής συνεργασίας» πρόσθεσε.

Υπέρ δύο ανεξάρτητων κρατών στην Παλαιστίνη τάχθηκε ο Μητσοτάκης

Την ανάγκη λύσης που θα βασίζεται στη λογική των δύο ανεξάρτητων κρατών, υποστήριξε τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στα Παλαιστινιακά Εδάφη ενώ επανέλαβε την επιθυμία της Ελλάδας να διαδραματίσει έναν ουσιαστικό ρόλο για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της Μέσης Ανατολής.Ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Παλαιστίνης, Ράμι Χαμντάλα, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψή του στο Ισραήλ.

Μητσοτάκης: Ελλάδα και Ισραήλ πυλώνες σταθερότητας και Δημοκρατίας-1

Σε δηλώσεις του, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για μία πολύ ουσιαστική συζήτηση με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών της Παλαιστίνης, που επικεντρώθηκε στις διάφορες πτυχές του παλαιστινιακού ζητήματος. «Επανέλαβα, επίσης, και την επιθυμία της χώρας μας να μπορεί να παίξει έναν πιο ουσιαστικό και δημιουργικό ρόλο στο πλαίσιο οποιασδήποτε διεθνούς προσπάθειας να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, του οποίου η λύση πηγαίνει πίσω πολλές δεκαετίες και βρίσκεται στο κέντρο πολλών ζητημάτων, που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ

Νωρίτερα, επισκέφτηκε το Μουσείο του Ολοκαυτώματος Γιαντ Βασέμ και έγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών: «Βαθιά συγκινημένος από τη μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία της ανθρωπότητας, δεσμευόμαστε να μην ξεχάσουμε ποτέ τη φρίκη αυτής της τραγικής περιόδου». Σε λίγο ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπένζαμιν Νετανιάχου, στο Κοινοβούλιο.

Μητσοτάκης: Ελλάδα και Ισραήλ πυλώνες σταθερότητας και Δημοκρατίας-2

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή