Σταθάκης: «Φαντασιακή ιστορική κατασκευή» το Plan X του Γκαλμπρέιθ

Σταθάκης: «Φαντασιακή ιστορική κατασκευή» το Plan X του Γκαλμπρέιθ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί επιχείρησης "οικονομικού πραξικοπήματος" με το περίφημο Plan X, επιχείρησε να αποσείσει σήμερα ο Υπουργός Οικονομίας, υποστηρίζοντας ότι σχέδιο εξόδου της χώρας από το ευρώ δεν υπήρξε ποτέ.

Μάλιστα, ο Γιώργος Σταθάκης χαρακτήρισε τα όσα αποκαλύπτει ο συνεργάτης του Γιάνη Βαρουφάκη, Τζέιμς Γκάλμπρειθ, "φαντασιακή ιστορική κατασκευή" κατηγορώντας τη ΝΔ ότι την εκμεταλλεύεται καταδεικνύοντας "το αδιέξοδό της". Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι αν υπήρχε Plan Χ θα το γνώριζε σίγουρα το οικονομικό επιτελείο.

"Μπορεί να υπήρχε καταστροφικό σχέδιο Β, και ουδείς εκ του οικονομικού επιτελείου να αγνοούν την ύπαρξή του; Ο κ. Δραγασάκης, ο Τσακαλώτος, εγώ, να μην το ξέραμε; Θέλετε με αυτό να κάνετε πολιτική και εξεταστική επιτροπή; Η πραγματικότητα είναι διαφορετική από αυτή που θέλετε να παρουσιάσετε. Ποτέ δεν είπαμε ότι θέλουμε να βγει από το ευρώ η χώρα. Φαντασιακή ιστορική κατασκευή δείχνει το αδιέξοδο της Νέας Δημοκρατίας", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στακάκης στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, προσπαθώντας να υπερασπιστεί την κυβέρνηση και να αποδείξει ότι ουδεμία σχέση είχε με το σχέδιο Βαρουφάκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή