Σε εγρήγορση τους γαλάζιους βουλευτές θέτει ο Μητσοτάκης

Σε εγρήγορση τους γαλάζιους βουλευτές θέτει ο Μητσοτάκης

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φουλ ρυθμούς από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας επιθυμεί ο Πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει της πολιτικής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση για τον εκλογικό νόμο.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεκάλεσε, για την Πέμπτη, τη γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα, στη συνεδρίαση της οποίας αναμένεται να εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση. Στη Συγγρού, άλλωστε, θεωρούν ότι το ενδεχόμενο εκλογικών εξελίξεων δεν έχει εκλείψει και, αντιθέτως, το σενάριο να δρομολογήσει εκλογές ο Πρωθυπουργός, αντιμέτωπος με τα αδιέξοδα της πολιτικής του, παραμένει ισχυρό.

Στο στόχαστρο της πολιτικής κριτικής του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα βρεθεί μόνον ο εκλογικός νόμος της κυβέρνησης, τον οποίο όπως έχει δηλώσει όχι μόνον δεν θα ψηφίσει αλλά θα αλλάξει στην πρώτη ευκαιρία με το που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση, αλλά και οι χειρισμοί της στην οικονομία καθώς επίσης και τα ζητήματα της καθημερινότητας. Στην αιχμή του δόρατος της γαλάζιας κριτικής βρίσκεται, πλέον, και το ζήτημα της ασφάλειας, στον απόηχο των όσων συνέβησαν στην περιοχή των Εξαρχείων τα προηγούμενα 24ώρα.

Ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί το μεσημέρι της Τετάρτης με των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας ενώ έχει δεχθεί εισηγήσεις προκειμένου να πραγματοποιήσει και επίσκεψη στην περιοχή του Μουσείου.

Κοινωνικό έργο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται, εξάλλου, και η πρωτοβουλία «Κανένας στο περιθώριο» της Ν.Δ., που έχει ως στόχο την ενίσχυση του έργου κοινωνικών οργανώσεων αλληλεγγύης ανά την Ελλάδα.  Παρουσιάζοντας τον απολογισμό από τον πρώτο κύκλο της πρωτοβουλίας, ο Γραμματέας της Ν.Δ. κ. Λευτ. Αυγενάκης σημείωσε πως «από τις αρχές Ιουλίου και μέχρι σήμερα έχουν γίνει εκδηλώσεις και επισκέψεις σε 80 και πλέον δομές κοινωνικής αλληλεγγύης σε όλη την Επικράτεια. Υπολογίζεται ότι οι μη κρατικές – εθελοντικές δομές κοινωνικής αλληλεγγύης ανέρχονται πανελλαδικά στις 2.500. Στόχος μας έως το φθινόπωρο να έχουν επισκεφθεί κλιμάκια της Νέα Δημοκρατία περίπου 800 – 1000 δομές σε όλη τη χώρα». Υπογράμμισε, δε, πως «η ευαισθησία δε σταματά όταν σβήνουν τα φώτα της δημοσιότητας, ούτε φυσικά με την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών».

Σύμφωνα με τα πρώτα συμπεράσματα στα οποία έχει καταλήξει η Ν.Δ.:

  • Η παροχή βοήθειας σε συμπολίτες μας αποτελεί πλέον μια διαρκή και αυξανόμενη ανάγκη παρά τα όσα ισχυρίζεται η Κυβέρνηση για το κοινωνικό της πρόσωπο και τις πολιτικές που προωθεί.
  • Οι πολίτες που προστρέχουν στις δομές αυτές αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.
  • Οι δομές κοινωνικής αλληλεγγύης καλύπτουν την ανυπαρξία κράτους και την έλλειψη πραγματικής ευαισθησίας.
  • Παρά το γεγονός ότι μειώνεται η καταναλωτική δύναμη των πολιτών παρατηρείται αύξηση των προσφορών σε δομές κοινωνικής αλληλεγγύης. Οι Έλληνες έχουν περίσσευμα ανθρωπιάς και αγάπης και το αποδεικνύουν οποτεδήποτε απαιτηθεί.
  • Παρατηρούνται πολλά θεσμικά – νομικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και εμποδίζουν την απρόσκοπτη δράση τους.
  • Η Εκκλησία τα τελευταία χρόνια έχει διαδραματίσει έναν εξέχοντα ρόλο με πλούσιο αυτοτελές κοινωνικό έργο σε όλη την Ελλάδα. Η σημαντικότερη βοήθεια που παρέχει η Εκκλησία μέσω του φιλανθρωπικού της έργου είναι τα οργανωμένα, καθημερινής λειτουργίας συσσίτια. Το 2015 επωφελήθηκαν από τις κοινωνικές δομές της συνολικά 1.300.000 άτομα. Όσοι υιοθετούν αβίαστα ζήτημα διαχωρισμού Κράτους – Εκκλησίας, δεν έχουν δει «ιδίοις όμμασι» το μέγεθος της προσφοράς στους συνανθρώπους μας και καλό θα είναι να το επανεξετάσουν.
  • Έχει αυξηθεί σημαντικά το ποσοστό του πληθυσμού (ειδικά των ηλικιωμένων) που δηλώνουν αδυναμία ικανοποίησης των ιατρικών και φαρμακευτικών αναγκών λόγω οικονομικών προβλημάτων.
  • Έχει αυξηθεί ραγδαία η αδυναμία των οικογενειών να στηρίξουν παιδιά με ειδικές ανάγκες (νοητική υστέρηση, βαριά αναπηρία κ.α.) και αναγκάζονται να απευθυνθούν σε δομές κοινωνικής αλληλεγγύης.

     

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή