ΣΥΡΙΖΑ: Η Φ. Γεννηματά επιλέγει το κρυφτό στον εκλογικό νόμο

ΣΥΡΙΖΑ: Η Φ. Γεννηματά επιλέγει το κρυφτό στον εκλογικό νόμο

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κρυφτό επιλέγει η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΠΑΣΟΚ, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για «πάγωμα» της διαδικασίας ψήφισης του εκλογικού νόμου, ενώ θέτει το ερώτημα, αν «θα συνταχθεί στο πλευρό των συντηρητικών δυνάμεων και του κ. Μητσοτάκη ή θα στηρίξει το πάγιο αίτημα των προοδευτικών δυνάμεων για απλή αναλογική;»

Ειδικότερα, σε σχόλιο που εξέδωσε για τις δηλώσεις της Φώφης Γεννηματά σχετικά με τον εκλογικό νόμο, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Μετά τη στροφή 180 μοιρών στο θέμα του εκλογικού νόμου και την απόρριψη της πρότασης για απλή αναλογική, η κ. Γεννηματά προτείνει τώρα το πάγωμα της διαδικασίας ψήφισης του νόμου. Σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΠΑΣΟΚ επιλέγει το κρυφτό. Το ερώτημα, όμως, είναι απλό: θα συνταχτεί στο πλευρό των συντηρητικών δυνάμεων και του κ. Μητσοτάκη ή θα στηρίξει το πάγιο αίτημα των προοδευτικών δυνάμεων για απλή αναλογική;».

Νωρίτερα, σε δήλωσή της, η κ. Γεννηματά πρότεινε πάγωμα της διαδικασίας ψήφισης του εκλογικού νόμου και διάλογο με βάση την πρόταση που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. ότι «συνεχίζουν και στο θέμα του εκλογικού νόμου το δικομματικό τους παιχνίδι, κόντρα στην απαίτηση του λαού για εθνική συνεννόηση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή