Πρώτη φορά στην Ελλάδα πρόεδρος της Κνεσέτ

Πρώτη φορά στην Ελλάδα πρόεδρος της Κνεσέτ

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη επίσημη επίσκεψη προέδρου της ισραηλινής Βουλής στην Ελλάδα πραγματοποιεί από σήμερα μέχρι την Παρασκευή ο Γιούλι-Γιοέλ Εντελστάιν. Ο επικεφαλής της Κνεσέτ θα βρεθεί στην Αθήνα κατόπιν πρόσκλησης του Ελληνα ομολόγου του Νίκου Βούτση.

Ο κ. Εντελστάιν θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ θα έχει φυσικά συνάντηση και με τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων. Σε μια περίοδο έντονων διεργασιών και κρίσιμων εξελίξεων στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη συμφωνία για σταδιακή ομαλοποίηση των τουρκοϊσραηλινών σχέσεων, ο επικεφαλής της Κνεσέτ θα απευθύνει ομιλία σε κοινή συνεδρίαση των μελών της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, καθώς και της Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Ο κ. Εντελστάιν εξελέγη για πρώτη φορά στη Βουλή του Ισραήλ το 1996 και είναι πρόεδρος του Σώματος από το 2013. Ενα από τα κορυφαία στελέχη του συντηρητικού κόμματος Λικούντ, έχει διατελέσει υπουργός Μετανάστευσης και Απορρόφησης και υπουργός Δημόσιας Διπλωματίας και Θεμάτων της Διασποράς. Γεννημένος στην Ουκρανία το 1958, μετανάστευσε στο Ισραήλ το 1987.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή