Προτεραιότητα της Ν.Δ., ζητήματα νόμου και τάξης

Προτεραιότητα της Ν.Δ., ζητήματα νόμου και τάξης

3' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια αιφνιδιαστική και ιδιαιτέρως συμβολική κίνηση με στόχο να δείξει ότι η Ν.Δ. είναι παρούσα εκεί όπου το κέντρο της Αθήνας και οι κάτοικοί του αναστενάζουν –σε αντίθεση με την κυβέρνηση που μένει αμέτοχος παρατηρητής στα φαινόμενα βίας και ανομίας–, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε χθες το βράδυ αυτοψία στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας. Το μήνυμά του ήταν σαφές: τα ζητήματα νόμου και τάξης είναι προτεραιότητα για τη Συγγρού.

Λίγες ώρες μετά την ένοπλη επίθεση στη Ζήνωνος, όπου ένας από τους τραυματίες υπέκυψε τελικά στα τραύματά του, ο πρόεδρος της Ν.Δ. βρέθηκε στην Γ΄ Σεπτεμβρίου και επισκέφθηκε κλούβα των ΜΑΤ. Οι αστυνομικοί με τους οποίους συνομίλησε τον ενημέρωσαν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, την αυξημένη παραβατικότητα, αλλά και τα συχνά επεισόδια που προκαλούνται από τους «γνωστούς – αγνώστους». Προηγουμένως, ο κ. Μητσοτάκης πέρασε από το σταθμαρχείο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους, συναντήθηκε με οδηγούς τρόλεϊ και συζήτησε μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά, ενώ στη συμβολή της Πατησίων με τη Χάμιλτον επισκέφθηκε καφετέρια και συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής. «Είναι αδιανόητο ολόκληρες γειτονιές της Αθήνας να βρίσκονται σε ένα ιδιότυπο καθεστώς αποκλεισμού, με πολίτες οι οποίοι αισθάνονται καθημερινά ότι κινδυνεύει η σωματική τους ασφάλεια, καθώς και οι περιουσίες τους. Δυστυχώς, η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας βαίνει επιδεινούμενη. Οι πολίτες είναι όμηροι ομάδων των “γνωστών – αγνώστων”, οι οποίοι –λόγω της έλλειψης πολιτικής βούλησης– εξακολουθούν να “αλωνίζουν” στο κέντρο της Αθήνας», είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ., επαναλαμβάνοντας ότι τα ζητήματα νόμου και τάξης είναι προτεραιότητα για τη Ν.Δ. και ότι ο νόμος και η τάξη θα επιστρέψουν σε ολόκληρη τη χώρα όταν η Ν.Δ. γίνει κυβέρνηση.

Η Συγγρού είχε ούτως ή άλλως αναδείξει τις τελευταίες εβδομάδες το θέμα της βίας και της ανομίας στο κέντρο της Αθήνας, που κινδυνεύει να γίνει άβατον. Προ ημερών κατηγόρησε τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Τόσκα για τις ευθύνες που φέρει στη μετατροπή του κέντρου της πόλης σε πολεμική ζώνη, ενώ, πρόσφατα, με αφορμή τα επεισόδια που είχαν προκαλέσει ομάδες κουκουλοφόρων σε πανεπιστημιακά ιδρύματα κατά τη διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών, είχε πετάξει το γάντι στην κυβέρνηση για την ηθική επιβράβευση της ανομίας και την ανοχή στη βία. 

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε συνάντηση στη Συγγρού με τους προέδρους των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας (των Πανελλήνιων Ομοσπονδιών υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, προσωπικού Λιμενικού Σώματος, Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, Αστυνομικών Υπαλλήλων και Αξιωματικών Αστυνομίας). Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κατάσταση και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα στελέχη των σωμάτων ασφαλείας, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει δώσει λύσεις στα θεσμικά ζητήματα που αφορούν την ομαλή λειτουργία τους, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις στη ζωή και στην καθημερινότητα των πολιτών. «Η ελληνική κοινωνία αναγνωρίζει τη διαχρονική προσφορά των στελεχών των σωμάτων ασφαλείας. Είναι υποχρέωση όλων μας να στηρίξουμε τις προσπάθειές τους και να βρούμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις για να επιτελούν με επιτυχία την αποστολής τους, χωρίς δογματισμούς και ιδεολογικές αγκυλώσεις», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ν.Δ., ο οποίος επανέλαβε ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης όχι μόνο φτωχοποιεί τους Ελληνες, αλλά και «έχει σοβαρές επιπτώσεις στις συνθήκες ασφαλείας που επικρατούν στη χώρα».

Κατάθεση τροπολογίας για αποδήμους και κατάτμηση Β΄ Αθηνών

Ως πολιτική ρελάνς έναντι της κυβερνητικής πρότασης για τον εκλογικό νόμο ερμηνεύεται η χθεσινή κατάθεση τροπολογίας από τη Ν.Δ., που αφορά το δικαίωμα ψήφου σε απόδημους Ελληνες και εκλογείς που βρίσκονται στο εξωτερικό και την κατάτμηση της Β΄ Αθηνών σε τρεις επιμέρους εκλογικές περιφέρειες, καθώς η Συγγρού προκάλεσε την κυβέρνηση να συναινέσει για να αναδείξει τις πραγματικές προθέσεις της πίσω από την αλλαγή του εκλογικού νόμου. Οι δύο αυτές αλλαγές, τις οποίες είχε θέσει ο κ. Μητσοτάκης στη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, θα μπορούσαν να ισχύσουν άμεσα. Τη διάσταση αυτή υπογράμμισε ο συντονιστής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης σημειώνοντας ότι «αντιθέτως ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση επιλέγουν μια διχαστική πολιτική σε ζητήματα στα οποία υπάρχει σφοδρότατη διαφωνία και αντίρρηση, όπως είναι το θέμα της κατάργησης του μπόνους των 50 εδρών και βεβαίως της μείωσης του ορίου ηλικίας για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος». Στην προσπάθεια της κυβέρνησης να δελεάσει τα μικρότερα κόμματα με στοχευμένες διαρροές που τη φέρουν να εξετάζει τη μείωση του ορίου του 3% αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. μιλώντας για «παραδοχή ήττας» και «απόγνωση». «Ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί ως δεύτερο κόμμα και με αυτό το δεδομένο προσπαθεί να κάνει ένα μέτωπο για να βρει σανίδα σωτηρίας.

Η κυβέρνηση με όλες αυτές τις μεθοδεύσεις βεβαιώνει ότι έχει προσχωρήσει στη λογική των πρόωρων εκλογών που δήθεν καταγγέλλει», σημείωσε

ο Κωστής Χατζηδάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή