Επίσκεψη Μοσκοβισί στην Αθήνα στις 18 Ιουλίου

Επίσκεψη Μοσκοβισί στην Αθήνα στις 18 Ιουλίου

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Αθήνα θα επισκεφθεί στις 18 Ιουλίου ο Επίτροπος, αρμόδιος για τις Οικονομικές και τις Δημοσιονομικές Υποθέσεις, την Φορολογία και τα Τελωνεία, Πιερ Μοσκοβισί.

Ο Πιερ Μοσκοβισί θα συναντηθεί στις 12:30 με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου και στη συνέχεια θα έχει γεύμα εργασίας στο οποίο θα συμμετέχουν οι Υπουργοί Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γιώργος Σταθάκης, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, Οικονομικών, κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Χουλιαράκης.

Στις 15.15 ο Επίτροπος κ. Μοσκοβισί και ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Τσακαλώτος, θα δώσουν κοινή Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα του κ. Μοσκοβισί στην Αθήνα θα ολοκληρωθεί με ομιλία που θα απευθύνει στις 16:30 στη Βουλή των Ελλήνων και συγκεκριμένα στην Ολομέλεια των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Με αφορμή την επίσκεψη στην Αθήνα του Επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Πάνος Καρβούνης δήλωσε:

«Καλωσορίζουμε τη Δευτέρα στην Αθήνα τον Επίτροπο Μοσκοβισί, έναν Ευρωπαίο φίλο της Ελλάδας, που δεν έχασε ποτέ την πίστη του στις δυνατότητες της χώρας να ανακάμψει και να επιστρέψει  στην θέση που της αρμόζει εντός της ευρωπαϊκής οικονομίας. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, απολύτως απαραίτητη είναι πλέον η προσήλωση στο τρίπτυχο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, της δημοσιονομικής σταθερότητας και της ενίσχυσης των επενδύσεων. Άλλωστε, το ζητούμενο τώρα, και βασικό στοιχείο της δεύτερης αξιολόγησης, είναι οι μεταρρυθμίσεις να μη μείνουν απλά στο επίπεδο της υιοθέτησης, αλλά να υλοποιηθούν με στόχο την επανεκκίνηση της ανάπτυξης. Σε αυτή την απαιτητική πορεία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν και παραμένει πάντα σταθερά συνοδοιπόρος και αρωγός της χώρας μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή