Η «Επόμενη Ελλάδα» και ο εκλογικός νόμος

Η «Επόμενη Ελλάδα» και ο εκλογικός νόμος

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρέμβαση στη συζήτηση που εξελίσσεται για τον εκλογικό νόμο θα κάνει την ερχόμενη εβδομάδα η «Επόμενη Ελλάδα» του πρώην υπουργού Ι. Ραγκούση. Την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Η χρεοκοπία, τα εκλογικά μπόνους και η μεταρρύθμιση του εκλογικού συστήματος». Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone (Σκουφά 64) και θα έχει ως ομιλητές τον κ. Ραγκούση, τον ομότιμο καθηγητή Ηλία Νικολακόπουλο, τον πρώην υφυπουργό και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Ντόλιο, τον πρώην υπουργό Αντώνη Ρουπακιώτη και τον κ. Θωμά Ψύρρα από τη ΔΗΜΑΡ. Τις προηγούμενες ημέρες, ο κ. Ραγκούσης παρενέβη ουκ ολίγες φορές για τον εκλογικό νόμο, αφενός στηλιτεύοντας τη στάση του ΠΑΣΟΚ να μην ψηφίσει την απλή αναλογική, υπέρ της οποίας τασσόταν μέχρι και προ ολίγων ημερών, αφετέρου, προκειμένου να εκφράσει τη διαφωνία του για κάποιες από τις προτεινόμενες ρυθμίσεις, αλλά και τη γενικότερη συζήτηση που διεξάγεται περί της συνταγματικής αναθεώρησης.

Ο κ. Ραγκούσης διαφώνησε με την πρόταση για εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας απευθείας από τον λαό και επανέφερε την πάγια θέση του για υιοθέτηση θεσμικών αντιβάρων διαφορετικής μορφής, όπως είναι ο σχηματισμός μιας Ανω Βουλής στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Ο κ. Ραγκούσης θεωρεί ότι σε αυτό το πλαίσιο μπορεί να λειτουργήσει και ένα μοντέλο προεδρικής δημοκρατίας τύπου Γαλλίας, ΗΠΑ ή Κύπρου. Ολες αυτές οι θέσεις, αλλά και η πλήρης πρόταση της «Επόμενης Ελλάδας» του κ. Ραγκούση αναμένεται να αναπτυχθούν στην εκδήλωση της Δευτέρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή