Σκληρή κριτική από ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι

Σκληρή κριτική από ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Για άλλη μια φορά παρακολουθήσαμε χθες την περιπλάνηση του κ. Τσίπρα σε ένα παράλληλο σύμπαν. Εκεί όλα πάνε υπέροχα. Ούτε φόροι, ούτε χρέη, ούτε λουκέτα, ούτε κομμένες συντάξεις. Οσοι τον άκουγαν σίγουρα σκέφτονταν “Μεγάλε… πάρε μας μαζί σου, έστω για λίγες ώρες”».

Με τον τρόπο αυτό σχολίασε χθες το ΠΑΣΟΚ την εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΚΑΪ και στον Αλέξη Παπαχελά. Και δεν ήταν μόνον η κ. Φώφη Γεννηματά που επί της ουσίας καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι ζει εκτός και τόπου χρόνου.

Ανάλογη ήταν η αντίδραση και του Ποταμιού στα όσα είπε ο κ. Τσίπρας. «Κλεισμένος στο πρωθυπουργικό μέγαρο, ζει στον δικό του κόσμο, όπως άλλωστε συμβαίνει συχνά με τους ενοίκους του Μαξίμου. Βλέπει μόνον επιτυχίες, χωρίς να αντιλαμβάνεται την αγωνία του κόσμου μπροστά στα λουκέτα, στους φόρους και στην εξαφάνιση του εισοδήματός του. Μίλησε για τη διπλή κρίση που αντιμετώπισε, την οικονομική και την προσφυγική, τη στιγμή που και οι δύο είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα των λανθασμένων επιλογών του», ήταν το καυστικό σχόλιο του κ. Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος, με αφορμή τις εξαγγελίες Τσίπρα, άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι αρνητική θα είναι στάση του κόμματός του και στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλέγεται από τον λαό, στο πλαίσιο της Συνταγματικής Αναθεώρησης. Για τις βεβαιότητες του κ. Τσίπρα για την επικείμενη ανάπτυξη, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι «έχουν τόση αξιοπιστία όση να εκθειάζει ένας χορτοφάγος τις ευεργετικές συνέπειες της κρεατοφαγίας, καθώς ούτε πιστεύει αυτά που λέει ούτε μπορεί και να τα κάνει πράξη».

Το ΚΚΕ κατήγγειλε ότι «η συνέντευξη του πρωθυπουργού επιβεβαιώνει με τον πιο κυνικό τρόπο την επικίνδυνη για τα λαϊκά συμφέροντα πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Συνδυάζοντας τον ρεαλισμό της υποταγής με τις χρεοκοπημένες λογικές της σκληρής διαπραγμάτευσης, προσπαθεί να πείσει τον λαό να συμβιβαστεί πλήρως με τη βαρβαρότητα της πολιτικής όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και να υποταχθεί στον στόχο της ανάκαμψης των καπιταλιστικών κερδών, που τη βαφτίζει μάλιστα “αριστερό” και “προοδευτικό” στόχο», ανέφερε η ανακοίνωση του Περισσού.

Ακόμη πιο σκληρή ήταν η αντίδραση του μέχρι προ έτους υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ και σημερινού προέδρου της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη. «Γελάει και το παρδαλό κατσίκι, όταν με περισσό θράσος μιλάει για “αδαείς” και “σχέδια του αντιπάλου” ο Αλέξης Τσίπρας, ο άνθρωπος που ξεπούλησε τη λαϊκή εντολή και το δημοψήφισμα, για να μεταλλαχθεί, να υιοθετήσει και να εφαρμόσει μέχρι κεραίας το μόνο υπαρκτό και γνωστό με κάθε λεπτομέρεια σχέδιο του Σόιμπλε, που είναι το τρίτο καταστροφικό μνημόνιο», σημείωσε.

Αντιθέτως, ο κ. Βασίλης Λεβέντης, καίτοι παραχώρησε χθες εκτενή συνέντευξη (στο «Κόκκινο»), απέφυγε να σχολιάσει τη συνέντευξη Τσίπρα. Προτίμησε να επιτεθεί για μία ακόμη φορά στην κ. Φώφη Γεννηματά, που με την «απαράδεκτη επιλογή της να καταψηφίσει την απλή αναλογική» πρόδωσε, κατά τον ίδιο, «τη διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή