Πρόταση σύστασης Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας

Πρόταση σύστασης Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας ζήτησε χθες ο Σταύρος Θεοδωράκης, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στην Τουρκία, αλλά και το ζήτημα που έχει προκύψει με τους οκτώ αξιωματικούς που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στη χώρα μας. «Τις κρίσιμες στιγμές, τις αποφάσεις δεν μπορεί να τις παίρνει ο υπουργός Αμυνας ή ο υπουργός Εξωτερικών, αλλά ένα συμβούλιο στο οποίο θα συμμετέχουν τόσο οι επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων. Ενα τέτοιο όργανο υπάρχει σχεδόν σε όλο τον κόσμο και γι’ αυτό και ζητάμε τη θεσμοθέτησή του», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus της Θεσσαλονίκης.

Ερωτηθείς δε για τις εξελίξεις στη γειτονική χώρα, τάχθηκε κατά των βιαστικών φωνών που έλαβαν αμέσως θέση για το τι ακριβώς συνέβη την προηγούμενη Παρασκευή. «Προφανώς και είμαστε αλληλέγγυοι στους αγώνες των πολιτών για περισσότερη δημοκρατία, αλλά δεν πρέπει να φτάσουμε στο άλλο άκρο και να πούμε ότι, επειδή ο Ερντογάν νίκησε κάποιους στρατιωτικούς ανθεί στη γειτονική μας χώρα η δημοκρατία», είπε, ενώ ιδιαίτερα προσεκτικός ήταν και για το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τους Τούρκους αξιωματικούς στην Αλεξανδρούπολη. «Πρέπει να περιμένουμε να μιλήσει η Δικαιοσύνη», τόνισε και επέκρινε όσα κυβερνητικά στελέχη σπεύδουν να προδικάσουν την απόφαση των δικαστηρίων. «Είναι λάθος να δίδεται η εντύπωση ότι υπάρχει πολιτική συναλλαγή σε αυτή την υπόθεση. Θα πρέπει να εμπιστευτούμε τα ελληνικά δικαστήρια και να μην υπάρξουν πολιτικές παρεμβάσεις», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τη μεθαυριανή ψηφοφορία του νέου εκλογικού νόμου, διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν έχει θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας, αλλά από τα συμφραζόμενά του επιβεβαιώθηκε η απολύτως αρνητική θέση του Ποταμιού. «Οταν έχεις απέναντί σου μια κυβέρνηση που κοιτάζει το μικροκομματικό της συμφέρον, ακόμη και σε ωραίες ιστορίες απλής αναλογικής δεν μπορείς να την εμπιστευτείς. Γιατί όλα αυτά τα χρησιμοποιεί όχι για το εθνικό, αλλά για το κομματικό συμφέρον», τόνισε, ενώ συνεργάτες του υποστήριζαν ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να προκύψουν παραφωνίες στην Κ.Ο. του Ποταμιού, καθώς η καταψήφιση της απλής αναλογικής με τον τρόπο που επιχειρεί να την επιβάλει η κυβέρνηση αποτελεί ομόφωνη απόφαση όλων των βουλευτών του κόμματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή