Γ. Ραγκούσης υπέρ απλής αναλογικής

Γ. Ραγκούσης υπέρ απλής αναλογικής

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναφανδόν υπέρ της απλής αναλογικής τάχθηκε ο Γ. Ραγκούσης σε εκδήλωση που διοργάνωσε το νέο κόμμα του με θέμα τον εκλογικό νόμο. Οπως υποστήριξε ο πρώην υπουργός, η απουσία ενός αναλογικού εκλογικού συστήματος στη Μεταπολίτευση απεδείχθη η γενεσιουργός αιτία πολλών εκ των προβλημάτων της χώρας, όπως οι συνεχείς αλλαγές στη νομοθεσία και το πελατειακό κράτος που δημιούργησαν τα δύο κόμματα που εναλλάσσονταν στην εξουσία. «Τα εκλογικά μπόνους είναι η μήτρα του κρατισμού στην πολιτική καθώς αυτά οδηγούν τα κόμματα στο ψέμα και στο λαϊκισμό», υποστήριξε ο κ. Ραγκούσης και με αυτό το επιχείρημα άσκησε σκληρή κριτική στον κ. Στ. Θεοδωράκη και την κ. Φώφη Γεννηματά για την επιλογή τους να καταψηφίσουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Διετύπωσε μάλιστα ρητορικά το ερώτημα «γιατί την ώρα που εμφανίζονται να πασχίζουν για την επιβίωση του πολιτικού τους χώρου, επιλέγουν να αναγκάσουν μέσω της διατήρησης του μπόνους κάποιους ψηφοφόρους του κέντρου να ψηφίσουν Ν.Δ. για να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλους να ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ για να μην έρθει η Ν.Δ.». 

Παράλληλα, ο κ. Ραγκούσης επετέθη και στον ΣΥΡΙΖΑ για την ατολμία του να διορθώσει άλλες παθογένειες του εκλογικού συστήματος, όπως τη σταυροδοσία, ενώ χαρακτήρισε «συνταγή εθνικής αυτοκτονίας και διχασμού» την πρόταση να εκλέγεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον λαό, φέροντας το υποθετικό παράδειγμα ενόσω είναι πρωθυπουργός ο Αλ. Τσίπρας να αναδειχθεί στο εν λόγω αξίωμα η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή