«Απολύτως ελεγχόμενες καταστάσεις στο ΑΠΘ» ισχυρίζεται ο Ν. Τόσκας

«Απολύτως ελεγχόμενες καταστάσεις στο ΑΠΘ» ισχυρίζεται ο Ν. Τόσκας

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόνον θετικά σχόλια για τους καταληψίες του ΑΠΘ δεν επιφύλαξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας, κατά τη συνάντηση που είχε με τους βουλευτές της Ν.Δ., από τη Θεσσαλονίκη, που τον επισκέφτηκαν σχετικά με τη συνεχιζόμενη κατάληψη των χώρων του Πανεπιστημίου. 

Είναι ενδεικτικό ότι στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Υπουργείο, ο κ. Τόσκας επιλέγει να επιτεθεί στη Ν.Δ. ενώ χαρακτηρίζει το ζήτημα ως ψευδεπίγραφη απεικόνιση της πραγματικότητας στη χώρα. Παράλληλα, θεωρεί ως απολύτως ελεγχόμενη την κατάσταση στους χώρους του ιδρύματος. 

Συγκεκριμένα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας κάνει λόγο για «προσπάθεια της Ν.Δ. για τη δημιουργία τεχνητής έντασης με στόχο την μικροκομματική εκμετάλλευση στο όνομα του δόγματος «νόμος και τάξη», που επιλέγει να προωθήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης». Προσθέτει, δε, ότι «αυτή η στάση που ακολουθεί την ανάλυση των αποστράτων της Συγγρού, δεν είναι παρά μια προσπάθεια ψευδεπίγραφης απεικόνισης της πραγματικότητας στη χώρα. Όταν εκ των πραγμάτων περιορίζονται να αναδεικνύουν ψευδώς απολύτως ελεγχόμενες καταστάσεις ως μείζονα ζητήματα διακινδύνευσης της δημόσιας ασφάλειας, χάνουν και τα ελάχιστα δείγματα πολιτικής αξιοπιστίας που ισχυρίζονται ότι διαθέτουν». 

«Απολύτως ελεγχόμενες καταστάσεις στο ΑΠΘ» ισχυρίζεται ο Ν. Τόσκας-1

Ν.Δ.: Κατ’ ευφημισμό Υπουργός ο κ. Τόσκας

Οργίλη ήταν η αντίδραση της Ν.Δ. που σημειώνει ότι ο κ. Τόσκας προσποιείται ότι δεν ακούει ούτε τις πρυτανικές αρχές, ούτε την Εισαγγελία.

«Ο κατ’ ευφημισμό Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποδεικνύει, με όσα λέει, ότι αγνοεί την πραγματικότητα, πολιτεύεται με αυταπάτες, ανέχεται προκλητικά την ανομία. 

Προσποιείται ότι δεν ακούει ούτε τις εκκλήσεις των Πρυτανικών Αρχών, ούτε τις παραγγελίες της Εισαγγελίας, για τις αθλιότητες που συντελούνται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, απαξιώνοντας το χώρο της Παιδείας και εκθέτοντας διεθνώς τη χώρα.

Θεωρεί “απολύτως ελεγχόμενες καταστάσεις” τη συνεχή επέκταση της ανομίας, με τα όσα θλιβερά συμβαίνουν τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στο κέντρο της Αθήνας, ακόμη και τους πυρπολισμούς λεωφορείων από τους “γνωστούς – αγνώστους”. Οι δηλώσεις του ανησυχούν ακόμη περισσότερο τους πολίτες. Η αδράνειά του, όσον αφορά στο σεβασμό της νομιμότητας και την ασφάλεια των πολιτών, είναι προκλητική», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Συγγρού. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή