Ερώτηση Θεοδωράκη σε Τσίπρα για τους απλήρωτους εργαζόμενους

Ερώτηση Θεοδωράκη σε Τσίπρα για τους απλήρωτους εργαζόμενους

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό κατέθεσε σήμερα, Τετάρτη, ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης, με αντικείμενο το φαινόμενο της προβληματικής αμοιβής χιλιάδων εργαζομένων στην Ελλάδα.

«Τα τελευταία χρόνια, τα χρόνια της κρίσης, έχει δημιουργηθεί μία νέα κατηγορία εργαζομένων, αυτών που δουλεύουν και δεν πληρώνονται. Βάσει στοιχείων του Υπουργείου Εργασίας, του Ινστιτούτου εργασίας της ΓΣΕΕ και συνδικαλιστικών οργανώσεων, ο αριθμός των εργαζομένων, που παρέχουν τις υπηρεσίες τους και δεν πληρώνονται, φαίνεται να ξεπερνά το ένα εκατομμύριο (1.000.000). Σύμφωνα με τα στοιχεία, μόνο μία στις δύο επιχειρήσεις ανταποκρίνεται στις συμβατικές της υποχρεώσεις και καταβάλει κανονικά τους μισθούς», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδωράκης και απευθύνει τις ακόλουθες ερωτήσεις στον πρωθυπουργό:

«Τι είδους πρωτοβουλίες θα λάβετε, ώστε να κατοχυρωθεί το δικαίωμα στην εργασία και η ομαλή καταβολή των μισθών, χωρίς να φτάνουμε στην επίσχεση εργασίας; Πότε και με ποιον τρόπο σκοπεύει το Δημόσιο να εξοφλήσει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις επιχειρήσεις; Εξετάζει το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να μπορούν οι τράπεζες να δανειοδοτούν επιχειρήσεις, στις οποίες χρωστάει λεφτά το ελληνικό δημόσιο, με την υποχρέωση τα δάνεια αυτά να πηγαίνουν εξ ολοκλήρου στην μισθοδοσία; Εξετάζει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο παροχής επιδόματος επισφαλούς εργασίας στους εργαζομένους, που δεν πληρώνονται, μέχρι να αποκατασταθεί η ομαλότητα στις πληρωμές από τους εργοδότες»;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή