Βουλή: Κορυφώνεται η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο

Βουλή: Κορυφώνεται η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών κορυφώνεται η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο στην Ολομέλεια της Βουλής, με την ψηφοφορία να είναι προγραμματισμένη για τα μεσάνυχτα.

Το ενδεχόμενο συμπλήρωσης του αριθμού των 200 ψήφων που σύμφωνα με το Σύνταγμα απαιτούνται, προκειμένου ο νέος νόμος να εφαρμοστεί –όπως εξαρχής ήθελε η κυβέρνηση– από την αμέσως επόμενη εκλογική αναμέτρηση, έχει αποκλειστεί.

«Από σήμερα το βράδυ, η απλή αναλογική θα είναι νόμος του κράτους» τόνισε, παρόλα αυτά, η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της νωρίτερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».

Παράλληλα, απορρίπτοντας αιτιάσεις περί «πύρρειου» νίκης της κυβέρνησης εφόσον δεν συγκεντρωθούν 200 ψήφοι, επισήμανε ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί αποτυχία της κυβέρνησης, ιδιαίτερα δε όταν γίνεται νόμος του κράτους με αυξημένη πλειοψηφία, περισσότερο από τους 153 βουλευτές της συγκυβέρνησης.

Με την απλή αναλογική η χώρα κινδυνεύει να χάσει το γεωστρατηγικό της πλεονέκτημα που είναι η σταθερότητα, είπε στη Βουλή ο εκπρόσωπος της Ν.Δ., Γιώργος Κουμουτσάκος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή