Λεβέντης: Η χώρα δεν κινδυνεύει να μείνει ακυβέρνητη

Λεβέντης: Η χώρα δεν κινδυνεύει να μείνει ακυβέρνητη

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με επιθέσεις κατά της Ν.Δ., αλλά και διαρκείς βολές κατά του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης αιτιολόγησε την επιλογή του να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για την απλή αναλογική: «Οι μονοκομματικές κυβερνήσεις οδήγησαν σε πτώχευση τη χώρα», είπε. «Το επιχείρημα που ακούγεται τώρα περί του κινδύνου της ακυβερνησίας, αν γίνουν εκλογές με απλή αναλογική, αποτελεί πρόσχημα για όσους την καταψηφίζουν», συμπλήρωσε ο κ. Λεβέντης για να επαναλάβει με διάφορες αφορμές ότι η Ενωση Κεντρώων αποτελεί πολιτική δύναμη συνδιαμόρφωσης κυβερνητικών λύσεων.

Με την απλή αναλογική δεν θα έχουμε ακυβερνησία. Δεν θα έχουμε κυβέρνηση Ν.Δ., σημείωσε. Παράλληλα, είπε ότι στις περασμένες εκλογές, αν χρειαζόταν, θα συμμετείχε στις διεργασίες: «Θα άφηνα τη χώρα ακυβέρνηση εγώ; Αλλά θα έβαζα όρους», είπε. Ενώ και για το ενδεχόμενο να αναδειχθεί με υψηλά ποσοστά η Ν.Δ. στις προσεχείς εκλογές πρώτο κόμμα, ο πρόεδρος της Ε.Κ. σημείωσε απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση: «Εγώ ο ίδιος θα προσυπογράψω να μείνετε τέσσερα χρόνια κυβέρνηση». Υπό αυτό το πρίσμα, στρέφοντας τα βέλη του κατά της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι τον εκπλήσσει η στάση της: «Με εντυπωσιάζει η κυρία Γεννηματά. Το κόμμα της θα τιμωρηθεί από τον λαό, καθώς έχει προδώσει την απλή αναλογική. Αν κάνει γύρο θριάμβου η δεξιά το βράδυ των εκλογών, εσείς μπορεί να μην είστε στην αίθουσα – εκτός εάν κάνετε συμφωνία μαζί της», πρόσθεσε. Αίσθηση προκάλεσε, τέλος, η κίνησή του μετά το τέλος της ομιλίας του και καθώς αποχωρούσε από το βήμα του ομιλητή, να χαιρετίσει διά χειραψίας τον πρωθυπουργό – ο κ. Τσίπρας, σε αντίθεση με άλλες φορές στο παρελθόν, ήταν στην αίθουσα της Ολομέλειας την ώρα της ομιλίας του κ. Λεβέντη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή