Καμμένος: Οι θεσμικές αλλαγές θα συνεχιστούν

Καμμένος: Οι θεσμικές αλλαγές θα συνεχιστούν

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως «αρχή ολόκληρου κύκλου συζητήσεων που πρέπει να γίνει στη Βουλή, για την οργάνωση της Δημοκρατίας, την αναθεώρηση του Συντάγματος και την αλλαγή του πελατειακού κράτους που βασιζόταν πάνω σε δυναστείες», χαρακτήρισε τη συζήτηση και την ψήφιση του νέου εκλογικού νόμου ο κ. Π. Καμμένος. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Αμυνας υποστήριξε ότι όλες αυτές οι αλλαγές είναι αναγκαίες, καθώς οι θεσμοί, εξαιτίας του τρόπου λειτουργίας όλων στη μεταπολίτευση, χαρακτηρίζονται από απαξίωση και αδυναμία λειτουργίας. «Εχουμε υποχρέωση να φύγουμε από τα στερεότυπα και να χτίσουμε μαζί το μέλλον των νέων γενιών», είπε ο κ. Καμμένος για να συνεχίσει: «Μπορούν να υπάρχουν συνθέσεις οι οποίες με τη σειρά τους να συμβάλουν στη δημιουργία πολύ πιο σταθερών πλειοψηφιών, σε σχέση με εκείνες που διαμόρφωνε στο παρελθόν ο “βούρδουλας” του αρχηγού ενός κόμματος».

Απαντώντας δε στις ενστάσεις της αντιπολίτευσης και στις προτάσεις να συμπεριληφθούν και άλλα ζητήματα σε ένα συνολικό νομοσχέδιο, παρέπεμψε σε κύκλο συζητήσεων που θα εγκαινιαστεί την επόμενη περίοδο, ανοίγοντας τη βεντάλια και με άλλα θέματα: «Το θέμα της ψήφου των ομογενών μπορούμε να το δούμε σε επόμενη φάση. Να συζητήσουμε σε σχέση με τις περιφέρειες. Να καταργήσουμε άμεσα τον νόμο περί ευθύνης υπουργών. Να αποφασίσουμε την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας και την εκλογή του ανώτατου άρχοντα από τον λαό. Ηρθε η ώρα που θα πρέπει να βάλουμε και κάποια όρια και στη θητεία των βουλευτών. ‘Η και να συζητήσουμε, ίσως, το ασυμβίβαστο βουλευτή – υπουργού».

Τέλος, υποστήριξε ότι με την απλή αναλογική και με τον διάλογο θα προκύπτουν προγραμματικές συμφωνίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή