Μήνυμα Γεννηματά προς «υπουργήσιμους»

Μήνυμα Γεννηματά προς «υπουργήσιμους»

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκληρή επίθεση τόσο κατά της κυβέρνησης όσο και εναντίον της Ν.Δ. εξαπέλυσε η κ. Φώφη Γεννηματά, η οποία, επιπροσθέτως, δεν παρέλειψε να αφήσει σαφείς αιχμές προς το εσωτερικό του κόμματός της. Συγκεκριμένα, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός «ούτε κατά διάνοια» δεν θα μιλούσε για απλή αναλογική, αν ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανιζόταν να έχει προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις.

Η κ. Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε τον κ. Αλέξη Τσίπρα για «αριστερή λογική ως φερετζέ σε δεξιές πολιτικές» που εφαρμόζει και μικροπολιτικά παιχνίδια «στα εξαιρετικά κρίσιμα θέματα που αφορούν τον πυρήνα του πολιτεύματος». Επίσης, χαρακτήρισε ατυχή συγκυρία την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε μια στιγμή κατά την οποία «η χώρα βρίσκεται σε ιστορικό μεταίχμιο».

Η κ. Γεννηματά απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συμφωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με την κυβέρνηση λέγοντας: «Μην αναζητείτε σε εμάς συνενόχους στα τερτίπια σας. Ψάξτε αλλού για θηράματα στις παγίδες σας». Η κ. Γεννηματά κατήγγειλε τη διαχείριση της υπόθεσης του εκλογικού νόμου από την κυβέρνηση περίπου ως παλινωδία και υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός «με την πολιτική και την ανικανότητά» του, διευκολύνει τη δεξιά παλινόρθωση. Η κ. Γεννηματά επιτέθηκε στον κ. Τσίπρα για τη συνεργασία του με τον κ. Καμμένο αλλά και το «ορατό σε όλους πια πολιτικό φλερτ με τον κ. Καραμανλή».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε την πρότασή της για κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης ευρείας πολιτικής συνεργασίας όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων με σκοπό την έξοδο από την κρίση. Επί τούτου εξαπέλυσε οξύτατες αιχμές προς το εσωτερικό του κόμματός της λέγοντας ότι: «Οσοι ονειρεύονται να γίνουν υπουργοί του Τσίπρα ή του Μητσοτάκη με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη τσόντα, να φροντίσουν έγκαιρα να χωρέσουν και στα ψηφοδέλτιά τους». Και πρόσθεσε πως δεν πρέπει να αναζητούνται στο κόμμα της «δεκανίκια» και «χρήσιμοι ηλίθιοι».

Καταλήγοντας η κ. Γεννηματά απέστειλε μήνυμα και προς τον κ. Μητσοτάκη, ότι το κόμμα της θα τηρήσει την ίδια στάση και σε μελλοντική ψηφοφορία που θα θέτει παρόμοια ζητήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή