Απάντηση Βενιζέλου περί «υπουργήσιμων»

Απάντηση Βενιζέλου περί «υπουργήσιμων»

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Επειδή ακούω και διάφορα περί επιθυμίας ορισμένων να παίξουν ρόλο στο μέλλον. Εγώ δεν ήμουν υπουργός καμίας κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ, ήμουν κυβερνητικός εταίρος». Με αυτή την αποστροφή του, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣKΆEI, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος πρακτικά απάντησε στον υπαινιγμό που άφησε προχθές η κ. Φώφη Γεννηματά στη Βουλή περί προσώπων που αναζητούν υπουργικούς θώκους μέσω τη Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Δεν έχω διατελέσει ούτε υπουργός ούτε αναπληρωτής υπουργός καμιάς κυβέρνησης συνεργασίας, έχω διατελέσει κυβερνητικός εταίρος και συμπροσδιοριστής της στρατηγικής. Αυτό είναι άλλο πράγμα», είπε, επίσης, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, αφήνοντας μια, έμμεση πλην σαφή, αιχμή και για την κ. Φώφη Γεννηματά.

Ωστόσο, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ και ο ευρύτερος χώρος πρέπει να έχει μια στρατηγική «όχι κυβέρνησης με τη Δεξιά που λένε ορισμένοι», αλλά στη βάση της συνεργασίας όλων των δημοκρατικών και ευρωπαϊκών δυνάμεων.

«Οποιος θέλει να αφήσει τον εαυτό του έξω και να παρεμποδίσει το σχηματισμό κυβέρνησης, αναλαμβάνει και την ευθύνη. Εμείς πρέπει να έχουμε μια υπεύθυνη θέση», επισήμανε ο κ. Βενιζέλος. Και πρόσθεσε ότι αν ο προοδευτικός μεσαίος χώρος «δεν εγγυάται τη στρατηγική και τη διακυβέρνηση της χώρας με πρόσημο μεταρρυθμιστικό, σοβαρό, αξιόπιστο» τότε εκ των πραγμάτων δίνει πλεονέκτημα στον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος ζητεί αυτοδυναμία, αλλά και στον κ. Τσίπρα, που επικαλείται το «αντιδεξιό» επιχείρημα. Προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να αποφύγει τη συμπίεση «μεταξύ δύο τεχνητών πόλων», ο κ. Βενιζέλος προτείνει επικαιροποίηση της πάγιας θέσης του ΠΑΣΟΚ στη βάση μιας κυβέρνησης συνεργασίας των δημοκρατικών και ευρωπαϊκών δυνάμεων.

Επίσης, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος επισήμανε ότι μεσαίος χώρος και «Δημοκρατική Παράταξη» πρέπει να υπερασπίζονται όσα είχαν επιτευχθεί πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 ως «κεκτημένο» που τους αναλογεί. «Δεν το χαρίζουμε και δεν το χαρίζω στη Νέα Δημοκρατία», ανέφερε επί τούτου ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε πως «το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να έχει ενοχική συμπεριφορά». Ο κ. Βενιζέλος περιέγραψε τη διαδικασία έκδοσης των τηλεοπτικών αδειών ως «αδιέξοδο, διότι επικαλείται ένα οικονομικό επιχείρημα σοβιετικού τύπου».

«Εξαπάτησαν ανθρώπους»

Με αφορμή την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για το PSI, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι αναδείχθηκαν τα ψεύδη του κ. Τσίπρα επί χρόνια. «Παραποίησαν την πραγματικότητα και εξαπάτησαν ανθρώπους. Τώρα, γλείφουν εκεί που έφτυναν. Παρακαλούν –και σωστά– να εφαρμοσθεί το συμπλήρωμα του PSI», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή