Απροθυμία αποδοκιμασίας του Π. Καμμένου

Απροθυμία αποδοκιμασίας του Π. Καμμένου

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιλογή των κυβερνητικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να μην αποδοκιμάσουν σχόλιο του υπουργού Εθνικής Αμυνας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αφορούσε την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και το θέμα της συνταξιοδότησής της, το οποίο αποτέλεσε αντικείμενο σφοδρής κριτικής, σημάδεψε χθες τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, αντικείμενο της οποίας ήταν η συζήτηση και ψήφιση νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Το θέμα έθεσε αρχικώς ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αδ. Γεωργιάδης, ενώ και στελέχη από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι επίσης ζήτησαν πολλές φορές από τους παριστάμενους υπουργούς, Π. Σκουρλέτη και Ν. Παππά, να τοποθετηθούν για την ανάρτηση του συγκυβερνήτη Π. Καμμένου. Ο κ. Σκουρλέτης, αφού αρχικώς δήλωσε πως δεν γνωρίζει την ανάρτηση (η οποία είχε γίνει δύο 24ωρα πριν), περιορίστηκε τελικώς ύστερα από ώρες να πει πως ήταν ένα «ατυχές σχόλιο». Ωστόσο, μίλησε, με σαφώς υψηλότερους τόνους, όταν αναφέρθηκε σε εκείνους οι οποίοι ήγειραν το ζήτημα: διέκρινε, είπε, «μικρές και ταπεινές σκοπιμότητες» εκ μέρους τους. Ο κ. Παππάς απλώς επέλεξε να μην απαντήσει και να αποχωρήσει από την αίθουσα.

«Εγώ δεν γνωρίζω καν τη δήλωση του κ. Καμμένου. Τι να σας πω, δηλαδή, από εκεί και πέρα;», ήταν το πρώτο σχόλιο του υπουργού Περιβάλλοντος. «Ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη όσων λέει και τον χαρακτηρίζουν ώς ένα βαθμό. Το θεωρώ (ενν. το σχόλιο) ατυχές. Δεν θα το έκανα. Βλέπω, όμως, σκοπιμότητες μικρές και ταπεινές από τον τρόπο που θέσατε το θέμα», πρόσθεσε στο τέλος. Είχαν προηγηθεί, μεταξύ άλλων, οι επισημάνσεις:

«Αν δεν τοποθετηθείτε, κύριε Σκουρλέτη, πάει να πει ότι το υιοθετείτε. Και μετά μη μας μιλάτε για χυδαιότητα στην πολιτική, γιατί θα έχετε υιοθετήσει την υπέρτατη χυδαιότητα» (Αδ. Γεωργιάδης).

«Ο κ. Καμμένος είναι ένας επαγγελματίας υβριστής. Εσείς στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχετε να πείτε κάτι σ’ αυτό το θέμα και να καταδικάσετε τέτοιου είδους εκφράσεις;» (Αθ. Θεοχαρόπουλος). Για «άηθες σχόλιο» μίλησε ο κ. Σπ. Δανέλλης (Ποτάμι). Για «άθλια ανάρτηση» έκανε λόγο ο κ. Ι. Μανιάτης (ΠΑΣΟΚ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή