ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να κερδίσει χρόνο μέσω της αέναης διαβούλευσης για το Σύνταγμα

ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να κερδίσει χρόνο μέσω της αέναης διαβούλευσης για το Σύνταγμα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για κρεσέντο ανευθυνότητας και συνταγματικού λαϊκισμού με αφορμή τις προτάσεις του για την Συνταγματική Αναθεώρηση κατηγορεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η Νέα Δημοκρατία. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει ότι δεν πρόκειται να λάβει μέρος σε «προσχηματικές και ανούσιες διαδικασίες» και ότι «θα τοπoθετηθεί με υπευθυνότητα όταν ο κ. Τσίπρας εκκινήσει την διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος στη Βουλή των Ελλήνων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αν πραγματικά ο κ. Τσίπρας ήθελε ένα νέο Σύνταγμα σε μια νέα Ελλάδα θα έπρεπε να αποδεχθεί την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για συναινετικό καθορισμό όσο το δυνατόν περισσότερων άρθρων προς αναθεώρηση, ώστε ο λαός με την ψήφο του να αποφασίσει στις εκλογές το περιεχόμενο των αλλαγών που απαιτούνται.

Αντί γι’ αυτό επιλέγει, προσπαθώντας να δραπετεύσει απ’ την σκληρή πραγματικότητα, μια αέναη διαβούλευση.

Επιχειρεί να κερδίσει χρόνο για να ξεφύγει απ’ την βαθιά απομόνωση στην οποία βρίσκεται εξαιτίας της αποτυχημένης πολιτικής του.

Κάποια ψήγματα επιμέρους προτάσεων που παρουσιάζουν ενδιαφέρον χάνονται στο κρεσέντο της ανευθυνότητας και του συνταγματικού λαϊκισμού.

Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να συμμετέχει σε προσχηματικές και ανούσιες διαδικασίες. Θα τοποθετηθεί με υπευθυνότητα όταν ο κ. Τσίπρας εκκινήσει την διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος στη Βουλή των Ελλήνων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή