Κρίσιμο ραντεβού για τον νέο φορέα

Κρίσιμο ραντεβού για τον νέο φορέα

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα τέλη Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί το ραντεβού της κ. Φώφης Γεννηματά με τον κ. Στ. Θεοδωράκη ώστε να καθοριστεί το τελικό χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων στην Κεντροαριστερά. Πηγές της Χαρ. Τρικούπη ανέφεραν ότι από αύριο θα ξεκινήσουν διαβουλεύσεις ανάμεσα σε στελέχη των δύο κομμάτων προκειμένου να προετοιμαστεί η συνάντηση των δύο αρχηγών. Με δεδομένο ότι ήδη έχει ετοιμαστεί το πόρισμα της επιτροπής διαλόγου, το οποίο συνιστά ενός είδους προγραμματική πλατφόρμα για τον κεντροαριστερό φορέα που ιδανικά θα προκύψει, το βασικό, κύριο χρονοδιάγραμμα που θα πρέπει να καθορίσουν από κοινού η κ. Γεννηματά και ο κ. Θεοδωράκης είναι αυτό που θα οδηγεί στην ανάδειξη επικεφαλής του νέου κόμματος.

Ηδη έχει ξεκινήσει ένας ευρύς ενδοκομματικός παρασκηνιακός διάλογος για την επόμενη μέρα, που δεν είναι άλλη από την ανάδειξη νέου επικεφαλής του σχήματος που θα προκύψει από τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ – Ποταμιού και λοιπών δυνάμεων. Απομένουν, βεβαίως, να καθοριστούν αρκετές τεχνικού χαρακτήρα λεπτομέρειες, όπως π.χ. αν το συνέδριο του νέου φορέα θα προηγείται ή θα έπεται της ανοιχτής διαδικασίας. Αρκετοί εκτιμούν ότι τέτοιου είδους λεπτομέρειες μπορεί να δημιουργήσουν πρόσκαιρα εμπόδια, ωστόσο, λόγω της πίεσης χρόνου που υπάρχει, καθώς οι πολιτικές εξελίξεις το φθινόπωρο μπορεί να αποδειχθούν ταχύτατες, δεν αποκλείεται η διαδικασία ανάδειξης προέδρου από τη βάση να γίνει ακόμη και τον Σεπτέμβριο. Τονίζεται ότι υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα σε στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού τα οποία έχουν προ καιρού θέσει ως προϋπόθεση για τη στήριξή τους στο εγχείρημα την ανάδειξη προέδρου από τη βάση. Ως αυτή τη στιγμή υποψήφιοι είναι η κ. Γεννηματά και οι κ. Στ. Θεοδωράκης και Θ. Θεοχαρόπουλος. Απομένει να φανεί αν το «Κίνημα» θα συμμετάσχει στην προσπάθεια και αν θα είναι υποψήφιος για τον νέο φορέα και ο κ. Γ. Παπανδρέου ή κάποιο νεότερο στέλεχος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή