Ερώτηση 67 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για τον ΕΝΦΙΑ

Ερώτηση 67 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για τον ΕΝΦΙΑ

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ζήτημα των μεγάλων φορολογικών επιβαρύνσεων που επέρχονται στον ΕΝΦΙΑ του 2016 για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, επαναφέρει με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο Υπεύθυνος του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ημαθίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος και συνυπογράφουν 67 Βουλευτές.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ζητούν συγκεκριμένα στοιχεία για τον ποσοτικό στόχο των εισπράξεων από τον ΕΝΦΙΑ που θέτει η κυβέρνηση για το 2016 ενώ επισημάνουν, επίσης, ότι η Κυβέρνηση στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που συμπεριελήφθη στο πολυνομοσχέδιο στο οποίο ψηφίστηκαν οι αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ, δεν είχε καμία αναφορά για τα ποσά που αναμένεται να εισπραχθούν.

Με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης ο κ. Βεσυρόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Τσίπρας, αφού υφάρπαξε την ψήφο των πολιτών υποσχόμενος την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, έκανε το ακριβώς αντίθετο: Αύξησε τον ΕΝΦΙΑ, επιβάλλοντας πρόσθετες επιβαρύνσεις. Στις 27 Μαΐου 2016 καταθέσαμε σχετική ερώτηση στη Βουλή, αλλά ο αρμόδιος Υπουργός δεν έδωσε καμία απάντηση.

Τώρα η Κυβέρνηση που είχε το θράσος να μας διαψεύδει και να δηλώνει κατηγορηματικά, ότι όχι μόνο δεν αύξησε αλλά μείωσε τον ΕΝΦΙΑ, τρέχει πανικόβλητη. Προαναγγέλλει, ότι θα πάρει πίσω τις αυξήσεις, τις οποίες δεν παραδεχόταν, με φαιδρά επιχειρήματα και δικαιολογίες που δεν πείθουν κανένα.

Φυσικά οι αυξήσεις που θα πάρει πίσω είναι σταγόνα στον ωκεανό. Θα αποδειχθεί από τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ.

Ποιος πιστεύει αυτήν την Κυβέρνηση;

Μια Κυβέρνηση, που είναι ικανή να κάνει τα πάντα προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία, έστω και για μία μέρα παραπάνω.

Οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν πολύ ακριβά το κόστος της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ.

Ποτέ άλλοτε η χώρα δεν διέθετε έναν πρωθυπουργό με τόσο μεγάλο έλλειμμα πολιτικής ηθικής και περίσσευμα πολιτικού αμοραλισμού.

Ο κ. Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός με τα ψέματα.

Τα ψέματα όμως τελειώνουν εδώ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή