ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς: «Πριν από το τέλος Αυγούστου η δημοπρασία για τις άδειες»

n-pappas-prin-apo-to-telos-aygoystoy-i-dimoprasia-gia-tis-adeies-2144574

«Είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος για τις τηλεοπτικές άδειες και αρκετά πριν από το τέλος Αυγούστου θα έχουμε τη δημοπρασία», δήλωσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

«Αν έχουμε κάποια καθυστέρηση, δηλαδή μετά την 11η και 12η, θα είναι καθυστέρηση μιας εβδομάδας γιατί πέφτει και ο 15Αύγουστος μέσα», προσέθεσε ο κ. Παππάς.

Ο κ. Παππάς χαρακτήρισε «αμαρτωλή την ιστορία αδειδότησης των ιδιωτικών καναλιών στην Ελλάδα», και επισήμανε πως ο διαγωνισμός για τις άδειες βρίσκεται στην τελική φάση.

Σχετικά με τον αριθμό των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών ο κ. Παππάς τόνισε πως προέκυψε από το γεγονός οτι το φάσμα δεν είναι απεριόριστο ενώ παράλληλα «έπρεπε να λυθεί το κεντρικό πρόβλημα που έχει αναδειχθεί μέσα από τη λειτουργία των ιδιωτικών σταθμών άνευ άδειας όλα αυτά τα χρόνια, που είναι το πρόβλημα της βιωσιμότητας και της διαπλοκής».

Ο κ. Παππάς προσέθεσε πως μη βιωσιμότητα σήμαινε ζημιές και οι ζημιές σήμαιναν ανάγκη για δάνεια ενώ πρόσθεσε πώς« οι τραπεζικοί κανόνες κάμπτονταν για να εξυπηρετηθούν οικονομικές μονάδες, οι οποίες δεν ήταν βιώσιμες».

Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε την ανάγκη να σπάσει «η σχέση μεταξύ των τηλεοπτικών σταθμών, των πολιτικών και των τραπεζιτών».

O υπουργός Επικρατείας, στο τέλος της συνέντευξης απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επισήμανε ότι «ο στενός εναγκαλισμός των κυβερνήσεων με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα δεν είναι κάτι που το κατά το παρελθόν έχει αποφέρει θετικά αποτελέσματα» και πως «πρέπει, με ψυχραιμία και με κάποια απόσταση από το παρελθόν και τις βίαιες ενέργειες που έχουν συμβεί στο παρελθόν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις με την ΕΡΤ, να συζητήσουμε ακριβώς το πώς θα μπορέσει ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας να αποκτήσει μια συνέχεια η οποία θα υπερβαίνει και τον πολιτικό κύκλο».

«Δεν είναι ωραίο θέαμα ξέρετε κάθε φορά που αλλάζουν οι κυβερνήσεις να αλλάζουν και οι διοικήσεις. Δεν είναι, καλό πράγμα νομίζω», δήλωσε.

Ο κ. Παππάς χαρακτήρισε τον εκλογικό νόμο τομή στο εκλογικό σύστημα. «Είμαστε σε ουδέτερο πολιτικό χρόνο, τρία χρόνια μακριά από τις εκλογές και τολμάμε και κάνουμε τις τομές που κανένα από τα κόμματα εξουσάις που διαχειρίσταν τις κυβερνητικές θέσεις στη Μεταπολίτευση δεν τόλημσαν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις κυβερνητικές προτάσεις για τη συνταγματική αναθεώρηση, τόνισε πως «προωθούμε αλλαγές για να γίνει η δημοκρατία πιο λειτουργική». Σε αυτό το πλαίσιο, εξέφρασε την άποψη πως η εκλογή Προέδρου από τον λαό δεν δημιουργεί ντε φάκτο δυαρχία.