Εγκαινιάστηκε το νέο αεροδρόμιο της Πάρου, μαίνεται ο «πόλεμος» Μαξίμου – ΝΔ

Εγκαινιάστηκε το νέο αεροδρόμιο της Πάρου, μαίνεται ο «πόλεμος» Μαξίμου – ΝΔ

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Πάρο βρίσκεται από το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρωθυπουργός, προκειμένου να παραστεί στα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου του νησιού.

Τον κ. Τσίπρας υποδέχτηκε ο διοικητής της ΥΠΑ Κωνσταντίνος Λιτζεράκος. Στη συνέχεια, επισκέφθηκε τον Πύργο Ελέγχου του νέου αεροδρομίου όπου του δόθηκαν στοιχεία σχετικά με την κατασκευή του αεροδρομίου, αλλά και για τις δυνατότητες που αυτό δημιουργεί για το νησί.

«Το έργο αυτό έχει μόνο έναν ιδιοκτήτη, τον λαό της Πάρου, δεν ανήκει σε καμία κυβέρνηση και καμία εξουσία, παρά μόνο στον λαό της Πάρου», τόνισε ο πρωθυπουργός, εγκαινιάζοντας τον νέο κρατικό αερολιμένα του νησιού.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι τα έργα υποδομής πρέπει να προχωρήσουν και να δημιουργήσουν έναν ασφαλή χώρο για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι ένα σημαντικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση είναι και το αεροδρόμιο της Πάρου. Όπως σημείωσε ο ίδιος, πρόκειται για ένα έργο που θα δώσει πνοή σε ένα νησί, το οποίο αποτελεί ισχυρό τοπόσημο για όλες τις διαφημιστικές εκστρατείες,  για την ανάδειξη της Ελλάδας και την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

Πόλεμος Μαξίμου – ΝΔ

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση σχετικά με τη συνοδεία του πρωθυπουργού. Μετά τον χθεσινό πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ των δύο πλευρών, το Μέγαρο Μαξίμου επανήλθε σήμερα, με κύκλους του να κάνουν λόγο για «επικοινωνιακή πανωλεθρία» της ΝΔ.

«Επεχείρησαν να ξεσηκώσουν θόρυβο, για ένα “πολυήμερο κυβερνητικό ταξίδι 54 ατόμων στην Πάρο”, τονίζουν οι ίδιο κύκλοι και προσθέτουν, μεταξύ άλλων:

«Τέτοιο ταξίδι δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε. Στην Πάρο μεταβαίνουν σήμερα, για τα εγκαίνια του Αεροδρομίου ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων, με ολιγομελή ομάδα συνεργατών και το προβλεπόμενο προσωπικό ασφαλείας. Και επιστρέφουν το απόγευμα».

Πάντως, από την πλευρά της, η Νέα Δημοκρατία, σε σημερινή δήλωση του εκπροσώπου της, Γιώργου Κουμουτσάκου, επισημαίνει ότι «ο κ. πρωθυπουργός, σήμερα, απλά κόβει την κορδέλα», κάνοντας λόγο για «πρακτική αποκλεισμού και μη αναγνώρισης της συμβολής των προηγουμένων κυβερνήσεων»

«Η Νέα Δημοκρατία, ως κυβέρνηση, θα αλλάξει τη σημερινή πρακτική αποκλεισμού και μη αναγνώρισης της συμβολής των προηγουμένων κυβερνήσεων. Θα αναγνωρίζει έμπρακτα το έργο όλων εκείνων που θα έχουν συμβάλει στην πορεία του χρόνου. Γιατί, πρώτα απ' όλα, αυτό απαιτεί η συνέχεια του κράτους», υπογραμμίζει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή