Βουλή: Επίκαιρη ερώτηση της ΝΔ για τους εργαζόμενους στον Μαρινόπουλο

Βουλή: Επίκαιρη ερώτηση της ΝΔ για τους εργαζόμενους στον Μαρινόπουλο

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ζήτημα της αλυσίδας Carrefour Μαρινόπουλος εξετάζει σχολαστικά η κυβέρνηση, δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης, μετά από ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Γ. Βλάχου για τη ζημιά των αγροτών παραγωγών που προμήθευαν την εταιρεία.

Ο κ. Βλάχος, υπενθύμισε στον αναπληρωτή Υπουργό πως οι αγρότες καλούνται να πληρώσουν ΦΠΑ, να δηλώσουν έσοδα και να φορολογηθούν για τιμολόγια που εξέδωσαν αλλά ουδέποτε εισέπραξαν.

Υπογράμμισε δε, ότι υπάρχουν πολλοί αγρότες που το συνολικό τους εισόδημα προερχόταν από τη συγκεκριμένη επιχείρηση και κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς εισόδημα.

Ο κ. Αλεξιάδης απάντησε ότι σύμφωνα με το νόμο 4172/13 ο χρόνος κτήσης του εισοδήματος θεωρείται ο χρόνος που εκδόθηκε το παραστατικό, ανεξάρτητα από το αν πληρώθηκε ή όχι και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν υπερασπίζεται τις διατάξεις αυτές και προτίθεται να τις αλλάξει ώστε να καταβάλλονται φορολογικές υποχρεώσεις για χρήματα που έχουν εισπραχθεί.

Στη συνέχεια, ο Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφέρθηκε στα προβλήματα των εργαζομένων του Μαρινόπουλου μετά από επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Χρήστου Κατσώτη.

Ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να μην κλείσει η επιχείρηση και να κατοχυρωθούν τα επιμέρους δικαιώματα των εργαζομένων.

Ο κ. Κατσώτης ζήτησε να υπάρξει μέριμνα, ώστε να μη χαθεί ούτε μία θέση εργασίας σε περίπτωση συγχώνευσης και σε περίπτωση πτώχευσης, οι εργαζόμενοι να αποκτήσουν προτεραιότητα έναντι των άλλων πιστωτών της εταιρείας.

Ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε πως «είναι ένα από τα κακά που αναγκαστήκαμε να δεχθούμε κατά την διαπραγμάτευση για να αποφύγουμε την άτακτη χρεοκοπία αλλά στις διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά, θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τη θέση των εργαζομένων».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή