«Καυτή» η τελευταία εβδομάδα πριν από τις διακοπές στη Βουλή

«Καυτή» η τελευταία εβδομάδα πριν από τις διακοπές στη Βουλή

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαιτέρως πυκνό αναμένεται να είναι το κοινοβουλευτικό έργο την προσεχή εβδομάδα, την τελευταία πριν από την ολιγοήμερη διακοπή των εργασιών της εθνικής αντιπροσωπείας. Ο προγραμματισμός της νομοθετικής εργασίας περιλαμβάνει κατ’ αρχήν δύο νομοσχέδια του υπουργείου Οικονομίας, μέσω των οποίων εναρμονίζεται η ελληνική νομοθεσία με ευρωπαϊκές οδηγίες, αλλά και πληροφορίες που κυκλοφορούν στο Περιστύλιο για ακόμα ένα «κατεπείγον» νομοσχέδιο. Δεδομένης της τακτικής της παρούσας κυβέρνησης, άπαντες στη Βουλή προετοιμάζονται για έναν «μαραθώνιο» τακτοποιήσεων επειγουσών και άλλων υποθέσεων, μέσω της κατάθεσης προς ψήφιση αγνώστου έως τώρα αριθμού τροπολογιών. Εως το μεσημέρι χθες, στο ένα εκ των δύο προαναφερθέντων νομοσχεδίων έχουν ενταχθεί προς έγκριση πέντε υπουργικές τροπολογίες (μεταξύ αυτών για «παράταση προθεσμίας υποβολής δήλωσης κεραιοσυστημάτων ραδιοφωνικών σταθμών», «σχολές εκπαίδευσης και εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών» και «ρυθμίσεις αρμοδιότητας υπουργείου Ναυτιλίας»).

Παράλληλα, εισάγονται στις αρμόδιες επιτροπές προς επεξεργασία τη Δευτέρα το τελευταίο νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας «Ρυθμίσεις για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση και τη διαπολιτισμική εκπαίδευση» και δύο ημέρες αργότερα νέο σχέδιο νόμου του υπ. Οικονομικών – πάλι με κεντρικό θέμα ενσωμάτωση ευρωπαϊκής οδηγίας.

Το τριήμερο Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, εξάλλου, προγραμματίστηκαν νέες συνεδριάσεις της εξεταστικής επιτροπής «για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας», ενώ μεθαύριο Δευτέρα σχεδιάστηκε να πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια συνεδρίαση της νεοσυσταθείσας επιτροπής της Βουλής «για το περιεχόμενο και τις διαδικασίες σύναψης των διατλαντικών εμπορικών συμφωνιών».

Η εξεταστική επιτροπή πρόκειται να συνεχίσει τις εργασίες της αμέσως μετά το τέλος της θερινής διακοπής – τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, όταν αναμένεται να τεθούν προς διευθέτηση και ορισμένες θεωρούμενες εκκρεμότητες όπως η ψήφιση πιθανών μέτρων για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η προώθηση αλλαγών στον Κανονισμό της Βουλής και η συζήτηση επί του κειμένου «Απόφασης» στο οποίο κατέληξε ολοκληρώνοντας τις εργασίες της η διακομματική επιτροπή για τις γερμανικές οφειλές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή