Στουρνάρας: Είμαι ο κεντρικός τραπεζίτης, δεν με ενδιαφέρει η ηγεσία της Κεντροαριστεράς

Στουρνάρας: Είμαι ο κεντρικός τραπεζίτης, δεν με ενδιαφέρει η ηγεσία της Κεντροαριστεράς

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δήλωση του στο «Βήμα online», o Γιάννης Στουρνάρας υποστήριξε «Είμαι διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας και θεωρώ ότι έχω σημαντικό έργο να προσφέρω στον τόπο από την θέση αυτή».

Η δήλωση αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά το δείπνο οκτώ σημαντικών προσωπικοτήτων της κεντροαριστεράς κατά το οποίο φαίνεται να προτάθηκε στον κ.Στουρνάρα να αναλάβει την ηγεσία της κεντροαριστεράς.

Κατά το δείπνο έγινε πρόταση στον κ. Στουρνάρα για ανάμειξη, έπειτα από την επίμονη άρνηση του κ. Σημίτη. Ο πρώην πρωθυπουργός πρότεινε τον κ. Στουρνάρα, αλλά εκείνος παρέμεινε σταθερά επιφυλακτικός. Ο κ. Σημίτης πίστευε ότι η θητεία του ως διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος λήγει σε έναν χρόνο και, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εξεπλάγη όταν ο κ. Στουρνάρας τον ενημέρωσε ότι ολοκληρώνεται σε τέσσερα χρόνια

.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, ο κ. Πάγκαλος ρώτησε τον κ. Στουρνάρα «Πρέπει να αποφασίσεις. Θες να γίνεις πρωθυπουργός ή να μείνεις υπάλληλος;». Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Στουρνάρας δεν πείστηκε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή