ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προ ημερησίας συζήτηση για την Παιδεία ζητά ο Mητσοτάκης

pro-imerisias-syzitisi-gia-tin-paideia-zita-o-mitsotakis-2144958

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με αίτημα που απέστειλε σήμερα, Δευτέρα 1 Αυγούστου προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ζητά τη διεξαγωγή προ Ημερησίας Διατάξεως Συζήτησης στη Βουλή για την Παιδεία.

Υπογραμμίζει ότι  «η πολιτική που ασκεί μέχρι σήμερα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στον τομέα της παιδείας αποτελεί οδοστρωτήρα για το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας» και επισημαίνει πρωτοφανείς αποφάσεις «ιδεοληψίας και ανικανότητας, που υποβαθμίζουν δραματικά τη δημόσια και διαλύουν την ιδιωτική εκπαίδευση».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ότι «αποφάσεις που λαμβάνονται με ιδεολογική εμμονή προδίδουνκομματοκρατία και αναξιοκρατία, εξίσωση προς τα κάτω, πολιτική παραπλάνηση, αυταρχισμό και επιβολή των βίαιων μειοψηφιών, εκπαιδευτικό επαρχιωτισμό και απομόνωση, αλλά και απόρριψη στοιχείων που επιβάλλεται να χαρακτηρίζουν τις αλλαγές στην παιδεία: συναίνεση, αριστεία, αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών που αφορούν στη διδασκαλία και στη μάθηση».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνει ως τέτοιες αποφάσεις την υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα κενά στην έναρξη της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, την εγκατάλειψη του ολοήμερου σχολείου, την περιθωριοποίηση της ξενόγλωσσης παιδείας και την πειραματική αντιμετώπιση της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό.

Αναφέρει ακόμα ότι από τις αρχές του 2015 περισσότερες από 100 αποσπασματικές ρυθμίσεις έχουν αποσαρθρώσει όλες τις βαθμίδες της Παιδείας, ενώ με το νομοσχέδιο που τώρα κατέθεσε ο αρμόδιος Υπουργός επιχειρεί να θέσει την ιδιωτική εκπαίδευση υπό πλήρη κρατικό έλεγχο.

«Το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας», καταλήγει ο κ. Μητσοτάκης, «είναι καθοριστικής σημασίας για το παρόν και το μέλλον των Ελλήνων πολιτών. Η ολοκληρωτική αποσύνθεσή του θα έχει ανυπολόγιστες  συνέπειες. Η ελληνική Παιδεία έρχεται από τα βάθη των αιώνων. Αποτελεί παγκόσμιο πολιτισμικό φάρο που ακτινοβολεί μέχρι σήμερα σε πείσμα των συχνά αντίξοων ιστορικών συνθηκών. Κανείς δεν δικαιούται να τη στερήσει από τις επόμενες γενιές. Πλησιάζουμε στην έναρξη του νέου σχολικού και ακαδημαϊκού έτους και είναι επείγον να ληφθούν διορθωτικά μέτρα».